avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de vechime

Sporul de vechime se calculeaza la salariul minim pe economie ? 975 lei x 24 % = salariul de baza sau in cei 975 de lei se include si sporul de vechime? Atunci cum ramane cu salariul minim pe economie? Se stipuleaza in vreun act normativ ca in salariul minim pe economie trebuie inclus sporul de vechime, astfel incat sa se ajunga la suma de 975 lei?
Sporul de vechime, in principiu, se acorda la salariul de incadrare.

Potrivit art.160 c.mun., salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sporul de vechime de adauga la salarul de incadrare.Spre exemplu daca aveti salariu minim pe econimie de 975 si aveti vechime peste 3 ani luati un spor de 5% si ajungeti la un salar de 1023.75( din care se opresc retinerile lunare).
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
evelina_lav25, utilizator
Aveti grija ca in sectorul bugetar calculul se face altfel , astfel incat salariul de 975 lei cuprinde si sporul de vechime.
Ce lege reglementeaza acest lucru?
Pentru sectorul bugetar , vedeti Legea 284/2010 .

Alte discuții în legătură

Aplicare salariu de baza minim brut in institutiile publice avand personal bugetar Jz61 Jz61 As vrea sa ma indrumati, cum se aplica salariul de baza minim brut pe tara, in institutiile publice.Am citit mai multe comentarii in aceasta privinta, parerile ... (vezi toată discuția)
Salariu minim garantat pentru bugetari nasu999 nasu999 Buna ziua! De cand s-a tot balbait legislatia salarizarii, parerile sunt impartite si practica la fel. Va rog, lamuriti-ma exact cum se face? 1. ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza germi germi Lucrez in sistemul bugetar si am salariul de incadrare pe studii superioare de 900 ,cu sporul de vechime de 15% inclus . Este corect ? Ocolega care s-a ... (vezi toată discuția)