avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintarea postului

buna seara! sunt insarcinata in 14 saptamani, am anuntat in scris firma la care lucrez, actele au fost deja depuse si inregistrate la ITM. Astazi, 19.06.2009, am aflat ca vor sa-mi desfiinteze postul. Profilul firmei este comert cu echipamente si eu sunt angajata in fuctia de Director Comercial. De luni, 22.06.2009, o sa vina si noua angajata care imi va lua locul, bineinteles pe un alt post .... asa presupun.

Intrebarile mele sunt:
- poate sa-mi fie desfiintat postul atata timp cat sunt inregistrata la ITM ca fiind insarcinata?

- profilul companiei fiind de comert, iar eu angajata ca Direcor Comercial, poate desfiinta acest post?

Va multumesc si as aprecia foarte mult un raspuns cat mai rapid, avand in vedere ca de luni voi fi probabil anuntata ca se va desfiinta postul!
Cel mai recent răspuns: ibitza , utilizator 18:43, 22 Iunie 2009
ibitza a scris:

Multumesc!

Prin urmare, au dreptul sa desfiinteze postul daca eu sunt insarcinata?

Postul poate fi desfiintat daca firma se reorganizeaza, dar, desfiintarea postului nu implica concedierea persoanei care a fost pe post. Din pacate, in contextul in care de exemplu directorul general preia o parte din responsabilitati, exista posibilitatea sa vi se ofere un post inferior cu un salar mai mic.
Va multumec din suflet tuturor pentru ajutor si sfaturi!

Va doresc o seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere la intoarcerea din concediu de crestere si ingrijire copil laura gaga laura gaga Buna seara, As vrea sa stiu daca la intoarcerea din concediu de crestere si ingrijire copil anunt ca sunt insarcinata, mai pot desfiinta postul pe care il ... (vezi toată discuția)
Scadere salar fara acordul salariatului! CarlaSantos CarlaSantos Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema ivita la locul de munca: directorul firmei ne-a anuntat ca el a decis ca de la 1 iunie 2010 [b]sa scada pe cartea ... (vezi toată discuția)
Sarcina-desfacere contract de munca ancca ancca Sunt insarcinata in 14saptamani, am anuntat in scris(mail) angajatorul . Daca se restructureaza postul pot fi concediata? In ce conditii pot fi ... (vezi toată discuția)