avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Coduri CAEN
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Coduri CAEN

am in statutul societatii un domeniu principal de activitate, apoi vin subgrupe cu mai multe activitati secundare.
am participat de curand la o licitatie iar motivul pentru care ne-au eliminat sa zicem asa a fost din cauza ca nu avem toate codurile caen necesare.
la oferta prezentata am anexat un certificat constatator de la Registrul Comertului, unde intradevar apar doar cateva din codurile ce le avem.
--daca scot un certificat constatator detaliat sau desfasurator, cred ca asa ii zice, o sa apara toate? o sa fie ok? mi-am adus aminte de o conversatie de la ORC, se discuta ca trebuie activate codurile sau ceva de genul inainte de a incepe activitatea.
sper ca m-am facut inteleasa.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
aurell, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 08:23, 18 Martie 2015
mai nou certificatul constatator nu contine toate codurile CAEN- nu am inteles nici eu logica acestei modificari, dar daca aveti nevoie de alte CAEN-uri din obiectul dvs de activitate trebuie sa cereti si informare care contine toate activitatile din actul constituiv .... mai pe inteles pe langa certificatul constatator cereti si informare.....
problema mea e urmatoarea: daca am codurile caen in statut, ele sunt valabile?
chiar daca nu sunt activate sa zicem asa.
eu am facut o modificare prin adaugarea de coduri acum cateva luni. imi aduc aminte ca m-au intrebat daca le activez acum sau doar cand o sa am nevoie de ele. e vorba de coduri ce nu au legatura cu licitatia de care vorbim. e alt domeniu de activitate. si de acolo au zis ca daca nu o sa lucrez atinci mai bine le activez cand am nevoie de ele.
eu am emotii cu activarea asta a lor. dar dupa logica mea, daca ele apar in statut inseamna ca sunt in regula. iar in momentul in care vreau sa lucrez intr-un anumit domeniu, ma duc la registru, imi activez acel domeniu conform codului caen si e ok.
Daca aveti codurile in statut, chiar daca nu sunt activate, puteti contesta.

Conform principiilor din legislatia achizitiilor publice, sustinute permanent de ANRMAP, puteti fi obligat sa detineti o anume certificare/autorizare/agrementare, in speta coduri CAEN, dar nu puteti fi obligat sa activati acea certificare atat timp cat nu sunteti castigatorul contractului.

Depinde si daca vi s-au cerut clarificari si ce ati raspuns, pentru ca daca ati raspuns prost se pot prevala de acest lucru..
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare obicet activitate dupa recodifcare. ce coduri trec?? adela05 adela05 Buna ziua! Daca am o complatare ob activitate la un SRL care a suferit recodificarea din 2008, dar ultimul act const este din 2007, eu acum trebuie sa trec in ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator suciu_diana suciu_diana Buna ziua, certificatul constatator cerut pentru o licitatie, se poate suplini cu unul valabil eliberat pentru notariat? Care este diferenta de continut ... (vezi toată discuția)
Cod principal srl Bra15 Bra15 Buna ziua! Am infiintat recent SRL si in constatator imi apar cateva coduri secundare autorizate, dar cel principal nu. Codul Caen principal este autorizat ... (vezi toată discuția)