avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de risc maternal

buna,am ramas insarcinata in luna mai 2014,am schimbat locul de munca iar la noua firma am avut contract de munca pe per.determinata,ultima zi de contract era 15.10.2014,in data de 25082014 am intrat in concediu de risc maternal,am nascut in data de 2032015,momentan sunt in concediu post natal,intrebarea mea este,voi beneficia de concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
coros-laurica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:47, 18 Martie 2015
1. Contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata a incetat de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data de 15.10 2014.

2. Dvs. veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) imediat dupa ce se termina concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal), deoarece perioadele de concedii medicale, concediu de risc maternal si concediu de maternitate sunt asimilate perioadelor de obtinere de venituri profesionale impozabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate ContSters332201 ContSters332201 Poate sa ma la mureasca oare cineva?...pana in 19. 10. 2014 lucrez la o firma avand contract pe perioada nedeterminata, iar din 20.10.2014 lucrez la o alta ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am nascut in urma cu patru saptamani. Sunt in concediul de 126 de zile, care il am pana pe data de 6 aprilie. Trebuie sa depun cererea la angajator ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate in perioada de contract determinat ContSters359199 ContSters359199 Buna ziua! As avea si eu o intrebare daca as putea ramane insarcinata in perioada contractului de munca determinat valabil 1 an? Lucrez de 4 ani la firma ... (vezi toată discuția)