avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... desfiintare sindicat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

desfiintare sindicat

BUNA ZIUA
As dori sa aflu modalitatea prin care se poate desfiinta un sindicat ,si ce se intimpla cu cotizatiile care se afla intr-un cont bancar.Mntionez ca nu poate functiona sindicatul deoarece nu mai are membri si nici liderul nu mai exista

Va multumesc cu stima.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:01, 18 Martie 2015
Legea 62/2011
Art. 37

Organizatiile sindicale se pot dizolva prin hotarare a membrilor sau a delegatilor acestora, adoptata conform statutelor proprii.

Art. 38
(1)In cazul dizolvarii, patrimoniul organizatiei sindicale se imparte conform dispozitiilor din statut sau, in lipsa unor astfel de prevederi, potrivit hotararii adunarii de dizolvare.
(2)Daca statutul nu prevede modul de distribuire a patrimoniului si nici adunarea de dizolvare nu a luat o hotarare in aceasta privinta, tribunalul judetean sau al municipiului Bucuresti, dupa caz, sesizat de oricare membru al organizatiei sindicale, hotaraste asupra distribuirii patrimoniului.

Art. 39
(1)In termen de 5 zile de la dizolvare, conducatorii organizatiei sindicale dizolvate sau lichidatorii patrimoniului sunt obligati sa ceara instantei judecatoresti competente care a operat inscrierea ei in registrul special al sindicatelor ca persoana juridica sa faca mentiunea dizolvarii organizatiei sindicale.
(2)Dupa implinirea termenului de 5 zile, orice persoana interesata din randul membrilor organizatiei sindicale poate cere instantei judecatoresti competente efectuarea mentiunii prevazute la alin. (1).
(3)Mentiunea prevazuta la alin. (1) se va face pe pagina si la locul unde s-a facut inscrierea in registrul special al sindicatelor.
Daca un membru de sindicat se retrage din organizatia sindicala a functionarilor publici, aceasta din urma este obligata sa-i restituie fostului membru sindical cotizatia pe care acesta a virat-o de-a lungul timpului pe toata perioada de cotizare?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
Justitiarul711, utilizator
Nu exista nicio astfel de obligatie legala .
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare statut nicolas1982 nicolas1982 O organizatie sindicala mai poate functiona legal daca, prin neincasarea cotizatiei membrilor sai pe o perioada de mai multe luni consecutiv, isi incalca ... (vezi toată discuția)
Dizolvare sindicat miytyi miytyi Buna seara! Ma intereseaza care sunt pasii pe care eu, in calitate de presedinte, trebuie sa-i urmez pentru dizolvarea unui sindicat care nu mai are cei 15 ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate lider de sindicat gateman007 gateman007 Liderul nostru de sindicat este sef de compartiment avand in subordinea sa aproximativ 40 de oameni. Totodata este si membru in Comitetul de Directie precum si ... (vezi toată discuția)