avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pamant

Buna ziua va rog sa imi raspundeti la o intrebare socrii mei detin un loc de casa cumparat impreuna cu casa pe casa au acte dar pe locul de casa nu de mai bn de 20 de ani platesc impozit pe el iar acum vor sa ridice o casa pe acel loc de casa cum putem intra in posesia pamantului mentionez ca vanzatori sunt decedati dar nici ei nu au avut acte pe pamant la fel lau folosit doar cu impozitul platit la primarie .Cat poate dura pana intarm in posesia lui adica nu in posesia lui ca si acum il folosim doar ca dorim sa ridcam o casa
va multumesc
Cel mai recent răspuns: iulia1994 , utilizator 13:59, 18 Martie 2015
Daca terenul este proprietatea Primariei, printr-un contract de concesionare.
Daca terenul este proprietatea persoanei X - prin UZUCAPIUNE - deschideti actiune in Instanta. Pentru aceasta trebuie sa luati legatura cu un avocat.
Nu este in posesia primariei cam cat ar dura procesul?
Probabil 1 an, la aceasta intrebare un avocat va raspunde cu exactitate. Pentru a reduce durata procesului, la deschiderea actiunii puteti inainta si o documentatie cadastrala, intocmita de un expert judiciar, prin care se face identificarea imobilului (casa si teren). Totul se finalizeaza cu un extras de Carte Funciara in care sunt notati socrii dv. ca proprietari. Va sfatuiesc, ca dupa ce veti avea acel extras, sa faceti demersurile pentru obtinerea Autoriztiei de constructie.
Autorizația de construire se poate obține doar prezentând dovada dreptului real deținut asupra respectivului teren. Ori d-na nu este titulara niciunui drept prin urmare nu va primi AC. . Faptul că plătește impozit de 20 ani nu denotă că este proprietar ci că se comportă ca un proprietar și ar constitui o dovadă în susținerea unei acțiuni de uzucapiune.
Deocamdată, aceasta ar fi calea de urmat- acțiune de uzucapiune în instanță, care se va judeca pe vechiul cod(uzucapiunea fiind începută acum 20 de ani, după cum spune d-na)și ca pârât va fi Primăria, singura care ar putea opune un drept.
După aceea se va putea solicita AC
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri pentru rectificarea cartii funciare in sensul radierii inscrierii dreptului prin uzucapiune tudorlcn tudorlcn Buna ziua, Va deranjez cu o intrebare legata de urmatoarea situatie: Socrii mei detin un teren obtinut prin succesiune in anul 1995 .Pe acest teren doresc ... (vezi toată discuția)
Casa noastra, terenul altcuiva ionutelena ionutelena Socrii mei au cumparat in anul 1983 o locuinta impreuna cu terenul aferent.In aceea perioada nu se dadea voie sa se treaca mai mult de 250mp in act(socrii ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul statului felisana felisana Am urmatoarea situatie. Locuim in casa bunicilor, care urmeaza ca dupa un timp sa ni se treaca pe nume. De curand am aflat ca terenul pe care este construita ... (vezi toată discuția)