avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz administrator asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz administrator asociatie proprietari

am o datorie catre asociatia de proprietary unde locuesc pe care am primit o poprire de la anaf in care mi sa cerut sa platesc acea suma la anaf deoarece asociatia figura cu datorii la anaf. Am platit acea suma la anaf iar administratorul refuza sa scada acea suma de la intretinere spunand ca trebuia sa platesc la el nu la anaf desi eu I-am inmanat o copie de pe chitanta anaf.Afirmatiile lui sunt de genul ca el nu se ia dupa fisc desi a primit anterior de la fisc somatii de plata pe numele asociatiei.Intrebarea mea este daca acest lucru constituie un abuz fata de mine si unde trebuie sa ma adresez?politie sau tribunal.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:53, 29 Martie 2015
Ce-i aia solutie legala? Adica ce este mai legal decat respectarea unei hot. judecatoresti?
Sau discutam discutii?
Dvs. Carturarul ati patit ceva cu conducerea as. prop. din care faceti parte si acum o tineti intr-una cu tertul proprit.Nu aveti decat, insa pe mine m-ar durea in Cotul Donului ca vine un nene, chiar ex. jr. sa fie si ma notifica ca am de achitat in contul as. prop. cutare suma pentru ca vezi Doamne, asociatia refuza sa achite... Ce-i bazaconia aceasta, unde ati mai intalnit-o?

Nu mai incerc sa demonstrez nimic.
- eu nu sunt tert fata de as. prop. din care fac parte;
- la as. prop. mi se creeaza obligatie de plata numai o cheltuiala care-mi este repartizata pe lista de plata; desigur, cheltuiala trebuie sa fie legala, sa provina din ceva legal ( certa, lichida si exigibila, da?) - iar o hot. judecatoreasca , este ceva legal;
- nu exista notiunea ca as. prop. refuza sa execute o hot. judecatoreasca - asa cum sugerati pe-aici; refuza un capos de presedinte, care dupa ce ca a gresit, o mai da si la intors, ca cica nu sunt de acord... ma lasati?
- din acest motiv, gasesc sugestia d-lui Adriantot ca fiind perfect realizabila, nu utopica asa cum se afirma: in AG se analizeaza sentinta instantei - desigur se va veni cu argumente pro si contra, insa in final datoria trebuie achitata - chit ca pentru aceasta trebuie schimbat presedintele. La o adica se pot schimba toti membrii com. executiv - ce mare scofala?
L-ai schimbat si daca, in urma analizei care se va face , se constata ca vinovatul este chiar monseur, atunci trebuie sa te intelegi cu el - de buna voie sau silit achiti paguba?

Eu asa "vad" rezolvarea problemei si chiar este o solutie legala - nu va suparati !!
Domnule Adam Grecu imi cer scuze pentru faptul de a va fi interpelat pe dumneavoastra in locul domnului Adriantot.

Referitor la problemele cu Asociatia aveti dreptate: am probleme cu ei fiindca nu vor sa respecte legea.

Am de recuperat cheltuieli de judecata si presedintele, care este vinovat de situatie, sprijinit de o parte din vecini refuza sa le puna la plata.
In schimb, aceleasi persoanea pretind ca eu sa platesc 1600 lei/iarna la incalzire in timp ce presedintele plateste 68 lei iar administratorul 100 lei, ca, vezi Doamne, ei nu consuma.
Mentionez ca apartamentele sunt egale ca dimensiuni.

Daca se schimba conducerea Asociatiei si noua conducere trece sumele la plata nu va plati fostul presedinte ci proprietarii asa ca ei nu au nici un interes sa schimbe conducerea.
De aceea am spus ca solutia domnului Adriantot este utopica.

In Romania se poate refuza punerea in aplicare a unei sentinte intr-o astfel de situatie fara nici un fel de consecinte legale fiindca legile sunt proaste si, chiar asa proaste cum sunt, nu se respecta.
Eu, in acesat discutie am postat o singura data si am spus:
Alegeti in conducerea asociatiei oameni care sa respecte legislatia.

Am spus asta pentru ca, din ceea ce ati explicat, am inteles ca cei pe cre i-ati ales in conducerea asociatiei nu respecta legislatia. Pana aici sper ca sunteti deacord.
Iar acolo unde treaba nu merge bine (de la presedintele tarii si pana la ultimul executant), o masura adoptata pe aproape toate meridianele globului este alegerea altor oameni, schimbarea lor pe orice cale (alegeri, puci, revolutiei...).
E plina istoria de asemenea momente reale si nu sunt utopii.
Alegeti altii, autopropuneti-va, candidati... sau asteptati pentru ca vrem sau nu vrem, timpul trece si unele situatii se revolva pe cale naturala ca de exemplu scaderea numarului pensionarilor.
Referitor la metoda tertului poprit cititi aici.
www.avocatnet.ro/content/art...

Asociatia nu a platit ca nu a avut nu ca nu ar fi vrut ca daca nu vrea nu punea suma pe lista.
Din metoda reiese ca asociatia ar pune la dispozitia fiscului lista tertilor desi in cazul asta tertii pot fi usor aflati de la lista sau de la cadastru.
Asociatia de proprietari desi are personalitate juridica nu poate fi declarata falimentara ca e nonprofit
[ link extern ] #
si nu poate fi declarata nici insolventa cum ar vrea anaf aici
[ link extern ] /

Mai departe cei de la fisc au pus in carca proprietarilor probabil proportional catre fiecare proprietar.
Deci utilizatorul in cauza a platit probabil o cota parte care ii revenea.

Faptul ca refuza sa o scada e probabil o chestiune de timp.Cind administratorul o sa merga sa platesca suma o sa vada ca e suma mai mica sau daca merge direct la caserie fara sa mai intrebe o sa afle apoi ca are un surplus la ANAF.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, este o chestiune de timp.... Adica chiar credeti ca un administrator o sa mearga asa de capu' lui si incepe sa faca plati la anaf... Cred ca glumiti, dar si glumele au rostul lor. Aici, pe acest topic, chiar ca nu este de glumit.
Va zic si dvs. ca daca este o hotarare judecatoreasca - indiferent din ce cauza, ca o as. prop. este obligata sa achite o anumita suma unei persoane fizice sau juridice - atunci asociatia trebuie sa se conformeze fara discutii. Este treaba conducerii as. prop. sa discute in com. ex., AG cum trebuie sa procedeze, sa afle vinovatul si sa-l oblige sa stinga datoria.
Repet, un proprietar are obligatia de a achita o suma daca aceasta este repartizata pe lista de plata si punct. Ca dumnealui proprietarul nu este de acord, este altceva, iar asociatia trebuie sa stie ce are de facut.
Sigur, aceste inamplari sunt destul de rare intr-o as. proprietari, dar daca se intampla, asta este, aceasta trebuie sa fie depasita, viata nu ne asteapta...

In fine, eu am spus ce am avut de spus. Puteti sa procedati cum credeti ca este mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executat silit din cauza ca asociatia de proprietari din care fac parte nu a achitat cass pentru angajati mihaycami mihaycami Asociatia de proprietari unde locuiesc are datorii la fisc din cauza ca nu si-a achitat contributiile la Casa de sanatate pentru angajati. Asadar cei de la ... (vezi toată discuția)
Poprirea proprietarilor fara un titlu executoriu? aaddii aaddii Buna ziua! Sunt administrator la o asociatie de proprietari, care a fost data in judecata de catre CET nu pentru energia termica, ci pt penalizarile ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)