avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sclavie in institutiile statului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sclavie in institutiile statului

sotul meu lucreaza la o institutie de cultura subordonata Consiliului Judetean pe un post care nu apare in schema institutiei( cu toate ca este un post de baza,elementar)si ,la cererea institutiei ,a fost delegat sa detina si f-ctia de administrator temporar,pana la concurs(au fost deja 2),neplatit (a avut in schimb salariul de merit in vechiul regim)oprindu-i-se si garantie pt aceasta.Cu toate ca programul de lucru este in mod obisnuit de 8 ore, sotul meu a ajuns sa lucreze cate12 ore pe zi ,sambata ,duminica ,sarbatorile legale(cand au spectacole!)-ajungand si la ..18 ore(nu mai are timp nici sa doarma sau sa se barbiereasca)a avut doar ...3 zile de concediu anul trecut si a primit rechemare,a ajuns sa faca munca fizica ...cu ,,carca",a ajuns la epuizare,are 59 kg,este foarte nervos,am ajuns in pragul divortului,de copii nici nu mai vb.nu are timp de ingrijirea ,educatia sau sa le acorde suportul afectiv necesar.I-am reprosat ca nu-si cere drepturile,ca nu-si ingrijeste sanatatea dar imi spune ca toti cei care au reclamat la itm,presa,forumul consiliului judetean,au avut de suferit in urma anchetelor care s-au facut (pt. a depista persoanele incomode cred).Are un venit de 6mil lei din care i se opreste si garantia pt gestiune,orele suplimentare nu i se platesc( sunt taiate cu ..rosu din condica),este ,,tarat"prin judet cu activitati ,,la comanda",sau ptr. O.n G-ul sefului.Va rog din suflet,ce este de facut?Nu vreau sa ajungem pe drumuri dar nici nu pot sa raman spectatoare la felul cum sotul meu a devenit pur si simplu sclavul unei institutii ,cum sanatatea i se distruge,cum sunt incalcate cele mai elementare drepturi ale omului si familiei.In avocatii din judet nu am incredere asa ca va solicit o parere pertinenta si va multumesc ca m-ati ,,ascultat"
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 19:13, 21 Iunie 2009
Va recomand ca sotul Dvs. sa se adreseze in scris consiliului judetean respectiv (in atentia presedintelui) si sa solicite sa i se comunice in scris fisa postului functiei sale, detaliat si durata timpului saptamanal de lucru. Este bine sa prezentati aceasta cerere personal (chiar si Dvs. in numele sotului), in 2 ex. si solicitati sa se aplice stampila cu nr. de inregistrare.
As fi fericit sa aflu ce s-a intamplat dupa aceasta.
multumesc pt raspuns.In speranta ca nu este sinucidere curata,osa fac ceea ce m-ati sfatuit cu toate ca au mai fost memorii ale grupurilor de persoane (referitoare la conduita . ..actualului director care a lovit un angajat).Au urmat controale dupa controale ( din noiembrie pana in mai) .Toate au avut caracter de intimidare,sa arate cine-i seful,plangerile au fost retrase si abuzurile continua.
Sotul dvs. nu este singurul care lucreaza 12-18 ore/zi si in zilele nelucratoare intr-o institutie publica. Toate institutiile publice sunt pline de sefi/directori semidocti.

Pentru a putea face fata presiunii, trebuie sa aiba un mediu echilibrat acasa. Are nevoie de intelegere neconditionata din partea dvs. si de sprijinul dvs.
Nu are nevoie de reprosuri, discutii etc. dupa ce a suportat, ore in sir, umilinte din partea angajatorului.

V-ati unit, in fata lui Dumnezeu, si la bine si la greu. Acum ii este foarte greu si are nevoie de dvs.

Trebuie sa va marturisesc ceva: si eu, femeie fiind, vorbesc foarte mult, dar am incercat, de-a lungul timpului, sa intuiesc momentele/perioadele in care trebuie sa tac si sa-mi sprijin neconditionat familia.
Este drept, mai gresesc uneori! :">

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
buna ziua ,

puteti face o sesizare anonima catre ITM in care mentionati efectuarea de ore suplimentare neplatite (fapt ce poate fi dovedit cu condica de prezenta ) , neefectuarea concediului de odihna etc .
Incercati in sesizare sa nu dati amanunte care ar conduce direct la activitatea prestata de sot , astfel incat sa nu poata afla "autorul " acesteia .
Sesizarea se poate trimite si prin posta sau poate fi pusa in cutia de corespondenta a itm-ului , astfel incat sa evitati adresa de mail , curierul sau orice ar putea face legatura cu familia si adresa D-voastra .

Andreea
Sesizarile anonime nu se iau in considerare, ele se claseaza potrivit dispozitiilor legale in materie ...:)
Art. 7 din OG nr.27/2002 prevede ca, petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit prezentei ordonanţe.

Alte discuții în legătură

Abuzuri ale angajatorului in perioada de preaviz la concediere alex_gsxr alex_gsxr Buna ziua. Am primit decizie de concediere pe motiv de restructurare post din motive economice, cu preaviz de 20 de zile. In prima zi de preaviz am absentat 4 ... (vezi toată discuția)
Zile libere lipsa stefan192 stefan192 Salutare, am o nelămurire si sper ca cineva de aici sa ma ajute cu ea, lucrez într-o fabrica unde se produce non stop, problema este ca nu prea avem zile ... (vezi toată discuția)
Probleme cu circulatia documentelor intr-o institutie oanaportar oanaportar In numele institutiei, toti salariatii fac Adrese, Raportari, Cereri, etc., fie catre Trezorerie, fie instantelor de judecata, fie catre Consiliul Judetean ... (vezi toată discuția)