avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Noul Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Noul Prima Casa

Buna ziua,

Sunt posesoarea unei locuinte achitizitionate, in urma cu 5 ani, prin programul Prima Casa.
Am hotarat sa trecem la un imobil mai mare accesand noul program.
Am fost la banca.. si stupoare!
Imobilul pe care il detinem in prezent poate fi vandut unor noi cumparatori..insa..
Daca noul cumparator doreste sa cumpere imobilul tot prin Prima Casa, acesta va trebui sa acceseze creditul de la aceeasi banca unde am luat eu initial creditul si cu acelasi sold.
Este corect?
In conditiile in care acum 5 ani eu am accesat un credit mult mai mic decat valoarea imobilului.. practic aceasta situatie, prezentata de cei de la banca, ma obliga sa gasesc un cumparator care sa aiba un avans de aprox.30% pentru ca sa achizitioneze imobilul prin Prima Casa.

Astept opiniile dvs,

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde un apartament achizitionat prin programul prima ... alexma alexma Cum pot vinde un apartament achizitionat prin programul Prima Casa mai devreme de 5 ani in conformitate cu noile conditii impuse incepand cu 2021? Am fost ... (vezi toată discuția)
Eligibilitate prima casa 2016 mbanetti mbanetti In 2014 am contractat impreuna cu sotia un Credit ipotecar Prima Casa VI, eu fiind titularul acestui credit. In 2015 am divortat si acum am dori sa facem ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cumparat prin prima casa Cornelia2016 Cornelia2016 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu conditiile prin care poate fi vandut un apartament cumparat prin programul Prima casa dupa 5 ani de la achizitie. Dorim sa ... (vezi toată discuția)