avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzare apartament cumparat prin Prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzare apartament cumparat prin Prima casa

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu conditiile prin care poate fi vandut un apartament cumparat prin programul Prima casa dupa 5 ani de la achizitie. Dorim sa cumparam unul mai mare.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:50, 14 Ianuarie 2018
Daca s-a achitat imprumutul, se poate vinde imobilul fara probleme, daca nu s-a achitat imprumutul, trebuie sa obtineti acordul bancii pentru vanzarea imobilului, iar daca solicitati un nou credit Prima casa, atunci la data solicitării celui de-al doilea credit, beneficiarul Programului persoană fizică trebuie sa declare pe propria răspundere fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, respectiv cea achiziţionată sau construită în cadrul Programului pe care urmează să o înstrăineze cel târziu până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare sau a contractului de construire a noii locuinţe care va fi achiziţionată sau construită în cadrul Programului, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită sau construită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 mp şi o a doua locuinţă, respectiv cea achiziţionată sau construită iniţial în cadrul Programului, pe care o va înstrăina cel târziu până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare sau a contractului de construire a noii locuinţe care va fi achiziţionată în cadrul Programului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa 2 gorun gorun Daca am detinut in perioada 2001 - 2004 o locuinta care in urma divortului a trebuit vaduta. Mai sunt eligibil pentru Prima casa. (vezi toată discuția)
Punctual, despre prima casa - exista o usoara debandada sau e doar parerea mea? cumparator cumparator Buna ziua. As vrea sa va intreb, in legatura cu toata tevatura iscata in jurul acestui program: 1. TVA de 5% in ce conditii se aplica (daca se aplica)? Doar ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa, chiar daca sotia detine o cota parte la apartament mihaionascu mihaionascu Buna ziua, Dupa cum spune si titlul doresc sa aflu daca este posibil ca sa fac un credit Prima Casa si sa achizitionez apartamentul pe care sotia detine o ... (vezi toată discuția)