avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nebun periculos
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nebun periculos

Vreau sa va intreb daca un individ promite ca vindeca cancerul prin dieta si lumea il crede si se trateaza la el poate fi internat psihiatric in mod fortat?

Ce instanta poate fi sesizata cu asta si de catre cine?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:07, 23 Martie 2015
Internarea fortata poate fi dispusa numai de catre instanta de judecata, daca cel care sesizeaza instanta (rude, de regula sau "persoane" care au fost inselate), depune documente certe care sa ateste starea de sanatate a individului (fapte concrete petrecute, care au dus la "incidente", diagnostic psihiatric, orice alte motive concrete din care ar putea sa rezulte starea de pericol social pe care o poate reprezenta individul, etc.).
Rudele care sesizeaza instanta de judecata, daca li se admite actiunea, pot solicita cu mai mare probabilitate, sa si obtina aprobarea instantei, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice asupra persoanei respective.
Pai nu-i sunt nici ruda si nici nu m-a pagubit pe mine. El este medic. Opiniile si terapiile sale sunt de notorietate publica, din moment ce si-a pus conferintele despre ele pe YouTube.
Organizatiile medicale (colegiul medicilor, etc.), Ministerul sanatatii ar putea fi sesizate/ s-ar putea autosesiza.
Eu am raspuns strict la intrebarea dvs., legata de internarea fortata.
Sunt multe postari pe net, cu tot felul de metode de vindecare a cancerului. Poate cei aflati in suferinta au alta parere decat dvs.
Majoritatea medicilor ar considera ca medicul respectiv are idei bizare care au consecinte extrem de grave pentru pacientii sai, deci intruneste criteriile de a suferi de o tulburare mentala (delir sistematizat, psihoza, pseudologie, diagnosticele pot varia) si de a reprezenta pericol pentru altii.

Acuma stiu ca multi oameni disperati se agata de orice tratament nastrusnic, dar in prostia lor nu-si dau seama ca asta le face mai mult rau decat bine. Bine, ca pentru cei intrati pe ultimii metri toate tratamentele sunt la fel de inutile.
D-le Tgeorgescu , eu zic sa lasati medicii /asociatiile profesionale cu competente in materie sa se pronunte . Iar faptul ca persoana respectiva posteaza pe internet, youtube, etc , iarasi se pot sesiza factorii in masura sa ia decizii in domeniul informatic .Poate ar trebui sa puneti altfel problema -daca exista vreo problema - si in alta parte , ce tine de audiovizual .

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate MAGDA SAVIN MAGDA SAVIN Buna ziua, Ma numesc Magda Savin si vreau sa pun o intrebare privitor la pensionare pe caz de boala. Sufar de un cancer la sistemul limfatic (LMNH-Limfim ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)
Internare impotriva vointei Nicoleta12 Nicoleta12 Buna ziua Mama mea in varsta de 54 ani a avut dupa 15 ani o noua tentativa de suicid. Reactie avuta in urma stresului dat de probleme financiare. Concubinul ... (vezi toată discuția)