avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Incheierea contractelor de prestari servicii intre ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Incheierea contractelor de prestari servicii intre persoane juridice sub alta forma decat in original !

Buna ziua,

Va rog sa ne sprijiniti daca se poate prin oferirea unor raspunsuri/clarificari pentru urmatoarea speta:

Dorim sa stim daca se poate incheia un contract de prestari servicii intre doua entitati/persoane juridice, sau intre un operator economic si o autoritate publica, prin semnarea, respectiv stampilarea contractului si ulterior transmirea acestuia sub forma scanata pe e-mail, in vederea semnarii, respectiv stampilarii contractului de catre cealalta parte ?

Practic, am dori sa procedam asa:
1. Prestatorul listeaza contractul, apoi il semneaza si stampileaza.
2. Prestatorul transmite contractul scanat la adresa de e-mail a beneficiarului.
3. Beneficiarul, listeaza contractul primit, il semneaza si stampileaza si ulterior in retransmite sub forma scanata pe e-mail prestatorului.

Motivul incheierii contractelor prin aceasta modalitate, este de a elimina costurile de printare si ulterior a serviciilor de curierat.

Precizam ca nu am dori sa optam pentru semnatura electronica, deoarece majoritatea potentialilor beneficiari ai serviciilor (persoane juridice) nu au implementat semnatura electronica.

Va rugam sa ne precizati, daca se poate proceda asa si care sunt reglementarile legale in vigoare prin care se poate pune in aplicare acest demers?

Am studiat OUG Nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, prin care se defineste contractul la distanţă, ..... dar se pare ca acest act normativ, se refera doar la contractele încheiat între profesionisti şi consumatori (persoane fizice sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii) ... deci nu intre doua persoane juridice.

In masura in care puteti sa ne oferiti un raspuns cat mai urgent posibil, va multumim anticipat!

P.S. Ma gandesc ca daca pot fi emise facturi electronice (pdf) care sunt valabile chiar si fara semnatura si stampila, de ce nu ar putea fi puse in aplicare contractele de prestari servicii asa cu am precizat mai sus.
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 20:50, 18 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
@consultanta2015
Potrivit Regulamentul forumului, este interzisa deschiderea aceluiasi topic pe mai multe sectiuni. Din respect pentru munca si timpul consultantului care v-a raspuns acest topic va ramane insa va rog ca pe viitor sa nu mai procedati asa.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea contractelor de prestari servicii intre persoane juridice sub alta forma decat in original consultanta2015 consultanta2015 Buna ziua, Va rog sa ne sprijiniti daca se poate prin oferirea unor raspunsuri/clarificari pentru urmatoarea speta: Dorim sa stim daca se poate incheia ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unui contract semnat olograf dar transmis electronic anetainoe anetainoe Buna ziua, Va rog sa-mi raspunde-ti daca un contract semnat si primit inapoi sub forma scanata de catre partener este valabil sau este necesara transmiterea ... (vezi toată discuția)
Proba legala in caz de litigiu format contract intermediere servicii alexandra.elena alexandra.elena Buna ziua, Societatea noastra are ca obiect de activitate intermedierea/broker de contracte de vanzare - cumparare cereale si oleaginoase. In contracte ... (vezi toată discuția)