avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu biciclist care circula neregulamentar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu biciclist care circula neregulamentar

Buna seara in primul rand.
Ieri seara 17 martie 2015, in jurul orei 20, circulam cu autoturismul pe un drum cu sens unic, la un momenta dat am virat dreapta pentru a evita o gaura in asfalt.
Un cetatean (aproximativ 24-25 de ani, gen huligan dintr-o galerie de fotbal) circula cu bicicleta in sens invers cu toate ca strada era cu sens unic, acesta nu avea lumini sau vesta reflectorizanta.
Acest cetatean s-a simtit intimidat de manevra mea de evitare a obstacolului intalnit pe drum, deoarece in capatul respectivei strazi in intersectia acesta a venit in dreptul geamului pus pe scandal, adresand injurii si batand cu pumnii in geam, since va spun i-am adresat sincere scuze daca cumva i-am cauzat neplaceri, dar acesta a continuat sa bata cu pumnii si sa scuipe, la care eu simtindu-ma in pericol am dat in marsarier si l-am daramat dupa bicicleta, acesta a cazut in urma dezechilibrului,
Astazi am primit o citatie de la politie cum ca trebuie sa ma prezint maine la sectie in urma unei plangeri.
Intrebarea mea este cum trebuie sa actionez pentru aplanarea acestei situatii?
Multumesc anticipat pentru rabdarea si timpul acordat.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
clau89, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 23:21, 22 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
@ anatiti

Stimabile,lectureaza mai atent starea de fapt descrisa in prima postare,de autorul accidentului.
Doar acesta sustine ca biciclistul ar fi mers pe contrasens... ceea ce,eu nu cred. Nu se leaga mersul pe contrasens,datul inapoi si "daramarea" biciclistului...
Da,am cateva mii de km.parcursi pe bicicleta,fara niciun fel de incident.Dar asta,pentru ca sunt foarte precaut si am instincte bune. Stiu foarte bine cum sunt vazuti biciclistii de catre majoritatea soferilor. Iar,daca s-ar intampla ca vreun sofer sa ma "darame",atunci ar fi vai de capul lui...la propriu. Fara politie,fara justitie.

Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
anatiti , nu cred ca interesa pe nimeni caracterizarea biciclistului ci doar faptele ;rezulta ca acea caracterizare a fost peiorativa .
Daca a observat biciclistul (altfel nu putea sti daca avea sau nu vesta si lumini ) ,ce relevanta are ca nu avea vesta reflectorizanta pe care legea o prevede in scopul observarii biciclistului de ceilalti participanti la trafic .
A mers pe contrasens , legea zice ca se poate circula pe contrasens in marsarier si nu mai mult de 50m ; ori bicicleta nu are marsarier ,deci e obligat sa mearga numai cu fata - merge 50m ,se opreste si o ia de la inceput (numai teoretic).
Oricum ,initiatorul topicului a rezolvat problema ...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vesta reflectorizanta...ziua ??? gigelas gigelas Buna seara, Azi,la pranz,un biciclist a fost oprit de politie si i s-au dezumflat rotile bicicletei,pe motiv ca nu purta vesta reflectorizanta. Ori,la ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizare victima biciclist SANTIER SANTIER Buna seara! Mi s-a intamplat de curand sa acrosez un biciclist, care circula pe partea dreapta a drumului (de fapt incerca sa mearga pe partea dreapta). ... (vezi toată discuția)
Mersul printre masini florea_florin florea_florin Buna ziua Va contactez cu rugamintea de a-mi transmite opinia dvs cu privire la cele de mai jos. As dori de la dvs sa-mi spuneti daca este sau nu vina comuna ... (vezi toată discuția)