avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat in firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat in firma

buna seara,revin tot cu problema firmei sotului meu.Pentru ca este destul de incilcit procedeul de cesionare al actiunilor,va rog sa-mi spuneti ce ar presupune sa devin asociat in firma? Va multumesc anticipat:)
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 12:05, 21 Iunie 2009
Incheierea unui act aditional prin care se cesioneaza un numar de parti sociale(stabilindu-se astfel cota de participare la beneficii si pierderi). Acest act aditional se poate face la ORC sau la notar. In ipoteza in care intocmiti actul aditional la notariat este necesar sa mergeti ulterior si la ORC.
vornicu lumi a scris:

buna seara,revin tot cu problema firmei sotului meu.Pentru ca este destul de incilcit procedeul de cesionare al actiunilor,va rog sa-mi spuneti ce ar presupune sa devin asociat in firma? Va multumesc anticipat:)


Nu este ilicit procedeul...nu trebuie decat sa mergeti la un notar sa faceti actul aditional.Notarul o sa va explice tot ce trebuie sa faceti....
Cesiunea intre soti este lovita de nulitate absoluta si este imprescriptibila.

sancţiunea vânzării între soţi ( a părţilor sociale n.n.) este nulitatea absolută, iar în aceste condiţii dreptul la acţiune este imprescriptibil conform art.2 din Decretul nr.167/1958.


decizia nr.1367 din 8 aprilie 2008 ICCJ.

. Interdicţia de vânzare între soţi în materie comercială

In consecinta, nu se pot vinde partile sociale intre soti.

Alberto Kurtyan
decizia nr.1367 din 8 aprilie 2008 ICCJ....nici sub forma de donatie nu se pot cesiona partile sociale?
Se pot face donatii intre soti. Ele sunt legale dar sunt revocabile prin derogare de la dispozitiile comune in materie deoarece planeaza suspiciunea de vanzare mascata. In cazul partilor sociale suspiciunea este cu atat mai intemeiata. In plus intre soti prescriptia extinctiva este suspendata deci actul poate fi revocat oricand.

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale vornicu lumi vornicu lumi buna seara, am si eu o intrebare: sotul meu este asociat unic si administrator al unei SRL.ce trebuie sa facem pentru a-mi cesiona partile sociale,sau,mai ... (vezi toată discuția)
Fapta de comert sau act juric civil? ContSters91137 ContSters91137 In situatia in care o societate pe actiuni vinde unei persoana fizice un numar de 10 actiuni pe care le detine la o alta societate comerciala, contractul ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv actualizat - cesiune parti sociale ContSters50370 ContSters50370 Buna ziua, am si eu o intrebare, daca m-ati putea ajuta v-as fi foarte recunoscatoare. Desi am cautat pe forum, nu m-am lamurit in totalitate. Sotul meu ... (vezi toată discuția)