avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale act constitutiv actualizat - cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

act constitutiv actualizat - cesiune parti sociale

Buna ziua,
am si eu o intrebare, daca m-ati putea ajuta v-as fi foarte recunoscatoare. Desi am cautat pe forum, nu m-am lamurit in totalitate.

Sotul meu imi cedeaza toate partile sociale ale unui SRL la care este asociat unic, urmand ca eu sa devin asoc unic si aministrator.

In acest scop, trebuie sa depun la registrul comertului actul constitutv actualizat.
Daca fac actualizarea actului va trebui sa mentionez in hotararea asociatului unic a sotului: "se actualizeaza/se modifica actul constitutiv corespunzator"?

Eu banuiesc ca actualizarea trebuie sa contina automat si raportarea la noul cod CAEN 2008, intrebarea este daca trebuie sa fac corespondenta la fiecare obiect secundar de activitate, sau pot sa modific cu acesta ocazie anumite coduri, sa scot unele, sa introduc altele, fara a mai face mentiune expresa despre aceasta in hotararea asociatului?

Multumesc!


Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 19:22, 16 Septembrie 2009
Actul constitutiv actualizat se precizeaza in AGA .
Daca nu ati facut recodificarea, atunci aveti u n dosar special pentru recodificare ..
info utile le gasiti pe www.onrc.ro la formulare sau proceduri
Spor la treaba .
Daca nu ai facut recodificarea, faci dosar separat.

In ceea ce priveste recodificare, nu trebuie sa mentionezi nimic in decizia asociatului unic, pe recodificare se pronunta directorul orc, iar pe cesiune se pronunta judecatorul delegat. Eu am avut probleme cu un dosar in care am mentionat in AGA de recodificare (depinde si de judecator).

Daca vrei sa modifici obiectul de activitate (sa reduci din activitati sau completezi obiectul de activitate) atunci trebuie sa mentionezi in decizie.

Eu cand fac mentiuni si nu am recodificarea, actualizez si obiectul de activitate (gasesti pe net convertor pentru codurile CAEN) si depun in aceeasi zi ambele dosre (mentiune si recodificare).

Bafta!
Multumesc frumos pentru mesaj.
Am facut recodificarea mai demult pentru obiectul principal de activitate. Dar nu stiu daca acum trebuie sa modific la fiecare obiect secundar pe care il am trecut in act. Oricum nu cred ca sta judecatorul delegat sa verifice fiecare corespondenta la fiecare cod in parte??

Deci trebuie sa mentionez in hotararea asociatului ca actualizez actul.
E ok o formulare de genul: "... in acest scop se actualizeaza actul constitutiv"?
Cand ai facut recodificarea, banuiesc ca ai luat si un extras, le gasesti acolo recodificate.

Judecatorul nu va sta sa le verifice, insa referentul isi va arunca privirea asa ca actualizeaza si obiectul secundar de activitate.

Nu e nevoie sa faci nicio precizare in decizie referitor la actualizarea actului constitutiv, mentioneaza numai ce a decis asociatul unic.
Cand am facut recodificarea, nu mi-au dat decat certificat nou de inregistrare cu obiectul principal de activitate modificat dupa noul CAEN.

Am voie sa le recodific singura pe cele secundare direct in actul constitutiv?

Alte discuții în legătură

Act constitutiv reactualizat mihnevicim mihnevicim Unul dintre asociati isi cesioneaza partile sociale ; societatea nu are codul CAEN reactualizat si, pe langa dosarul de cesiune depune si dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate sediu secundar miruna.c miruna.c am de facut recodificare si prelungire valabilitate sediu secundar ca sa depun cele 2 acte aditionale la contractul de comodat trebuie dosar separat de cel pt ... (vezi toată discuția)
Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)