avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nerespectarea contraventiei rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nerespectarea contraventiei rutiere

Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti si mie.
In martie 2014 am fost oprit si depistat cu alcoolemie 0.23 in aer respirat.In acel moment imi schimbam permisul deci aveam dovada de conducere. Evident mi s-a intocmit pv de contraventie cu suspendare a carnetului pe 90 de zile si mi-au retinut acea dovada urmand ca atunci cand imi venea carnetul acasa sa merg sa-l predau. Dupa ce mi-a venit carnetul am plecat in strainatate ( nu intentionat, ci pt ca chiar urma sa plec) deci nu am predat carnetul. Dupa ceva timp mi-au venit acasa 2 instiintari de la politie pe care mama a refuzat sa le semneze si sa le primeasca pe motiv ca imi erau destinate mie, iar eu nu eram in tara. De atunci a trecut un an iar eu nu am nici o idee despre ce s-a putut intampla in urma acelui pv, daca mi-au deschis dosar penal sau nu....
Va rog sa-mi raspundeti. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
florinpopa35, utilizator
Cel mai recent răspuns: florinpopa35 , utilizator 14:53, 21 Martie 2015
Nu se deschide dosar penal decat daca sunteti surprins in trafic la volan. Permisul figureaza in baza de date ca fiind suspendat dar nepredat. Trebuie sa predati permisul si sa efectuati perioada de suspendare de 90 zile la care se adauga 30 de zile ptr nepredarea permisului in termen de 15 zile de la instiintare. Puteti scapa de suplimentarea de 30 de zile daca puteti demonstra ca nu ati avut posibilitatea sa il predati fiind plecat in strainatate.
Din pacate nu pot demonstra in nici un fel ca am fost plecat din tara. Daca dau o declaratie in acest sens, este de ajuns ?
Trebuie sa dovediti imposibilitatea prezentei in perioada respectiva. Altfel toate persoanele aflate in aceeasi situatie ar da o declaratie care nu poate fi probata si nu ar mai primi cele 30 de zile suplimentare.
Prin ce fel de document as putea dovedi asta ? La trecerea prin vama nu esti inregistrat in nici un fel iar in afara daca muncesti la negru, acelasi lucru. Deci nu imi ramane decat sa predau carnetul si sa astept 4 luni... #-o Ultimul lucru : mai pot da acel test sa pot recupera carnetul dupa 30 de zile ??
Daca se prelungeste perioada de suspendare nu se mai poate sustine testul 13/15 ptr reducere.

Alte discuții în legătură

Imposibilitate predare permis de conducere suspendat 90 de zile în termen de 5 zile: nu sunt în țară și nu revin în viitorul apropiat. ce este recomandat să fac, cum să procedez? xenter22 xenter22 Buna ziua, Au primit parintii un pv prin care mi se suspenda permisul pentru 90 zile (pt viteza) si se mentioneaza pe instiintare ca trebuie sa predau ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pt. permis suspendat nepredat la timp chitzy chitzy Buna ziua, Am si eu o intrebare, anul trecut mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile. Am depus contestatie, iar permisul l-am ridicat dupa ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, eu sunt plecat din tara DarXyde DarXyde Pe scurt, sunt plecat din tara de ceva mai bine de un an in UK. Mai ieri tocmai am primit o instiintare acasa in Romania, prin care sunt anuntat sa predau ... (vezi toată discuția)