avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Un conducator auto este prins de radar cu peste 50 km la ora fata de viteza legala in localitate, semneaza P.V., i se suspenda permisul 3 luni, primeste amenda ,o achita .Poate beneficia de reducerea suspendarii de la 90 la 30 zile?Unde si in ce fel trebuie sa se adreseze, avand in vedere ca a fost prins in alt judet fata de cel de domiciliu?Beneficiaza de reducere el avand permis de italia si domiciliul in Romania?
Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 11:37, 21 Martie 2015
Art.104. – oug195
La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere al judeţului sau al municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, dar nu mai puţin de 30 de zile, în condiţiile prevăzute în regulament.

art.219-hg1391-regulam.
(3) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie de catre contravenient se efectueaza de catre serviciul politiei rutiere care îl are în evidenta, în cazul în care sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savârsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile.

Cum permisul a fosr emis de autoritatile italiene nu puteti sustine testul de verificare in vedeera reducerii perioadei de suspendare.


Art. 212. – (1) Permisul de conducere eliberat de o autoritate straina, retinut ca urmare a încalcarii, de catre titular, a unei norme rutiere pentru care legea prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce si pentru care s-a eliberat dovada înlocuitoare cu drept de circulatie, împreuna cu o copie a procesului-verbal de constatare a contraventiei, se trimit politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, în termen de 15 zile de la aplicarea sanctiunii contraventionale complementare.
(2) Când dovada înlocuitoare este eliberata fara drept de circulatie, permisul de conducere si copia procesului-verbal de constatare a contraventiei se trimit unitatii de politie prevazuta la alin.(1) în cel mult o zi lucratoare de la data constatarii faptei.
(3) Pâna la împlinirea termenului prevazut la alin.(1) titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate straina, poate solicita ca, pâna la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, documentul sa fie pastrat la serviciul politiei rutiere pe raza caruia a fost savârsita fapta pentru a-i fi restituit. Despre aceasta posibilitate titularul permisului de conducere va fi informat odata cu comunicarea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce.

Art. 220. – (1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate straina, împotriva caruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita sefului politiei rutiere pe raza careia a fost constatata fapta, restituirea documentului, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucratoare înainte de data parasirii teritoriului României.
(2) În situatia restituirii permisului de conducere potrivit alin.(1), seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române comunica sanctiunea aplicata autoritatii straine care a eliberat documentul.
Va multumesc pentru ajutorul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a suspendat 90 zile in romania permisul obtinut in spania cosmin_leonard cosmin_leonard in uma cu 3zile mi sa retinut permisul de conducere pe teritoriul romanie ,mergand prin localitate am fost surprins cu viteza de 103kmh,intrebarea este cum pot ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera un permis auto eliberat de o tara ue si retinut in romania pentru viteza dany_el dany_el cum pot sa recuperez permisul auto retinut in romania pentru depasirea limitei de viteze.Mentionez ca limita era de 60km/h iar viteza cu care m-a luat radarul ... (vezi toată discuția)
Permis auto suspendat in romania pot conduce in ue Petreppp Petreppp Daca permisul de conducere a fost suspendat in Romania,pot fave o cere notariala cum ca nu voi conduce pe teritoriul Romaniei in perioada suspendarii,putând ... (vezi toată discuția)