avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2015 manuale
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2015 manuale

Buna ziua,

ce manuale si carti de teste folositi pentru a invata pentru admitere?

Eu am studiat in cadrul facultatii dupa codurile vechi si m-ar ajuta o indrumare in acest sens, mai ales de la studentii mai tineri sau cei care au sustinut examenul anul trecut.

In afara de studierea intemeiata a "sfintelor" coduri, aveti vreo sugestie ce carti sunt cele mai bune, mai ales cand timpul de studiu este mai scurt (5 luni)? Stiu ca tratatele sunt in mod normal utile, dar vreau sa stiu care sunt cele mai bune resurse in conditiile date.

Aveti vreo strategie personala sau din auzite care functioneaza deosebit de bine (gen invatat din manual, apoi teste; invatat din cod si manual, iar dupa terminarea materiei teste etc.)?

Orice sugestie si impresie este binevenita.

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:59, 28 Martie 2015
Pe siteul baroului nu este bibliografie, tematica, etc?
Nu pentru 2015. Doar din anii trecuti.

Recomandati vreun manual?
Cele clasice stiute pe de rost Boroi - Drept civil, Drepturi reale, Procesual civil; N.Popa - TGD; Barsan - Reale; Liviu Pop - Obligatiile; Udroiu - Penal si Procesual penal; Marian Nicolae - Contributii la studiul conflictului de legi in timp in materie civila; Romeo Popescu, etc, ultimele editii.
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2015
trandafir2, moderator
@AvSD

Poate vă ajută:

[ link extern ]

La Penal și Procedură penală urmează să apară în curând ediția a II -a actualizată a Sintezelor și a Fișelor d-lui Udroiu.

La cărți cu grile, aș mai adăuga:
Teste grila. Drept penal si procedura penala. Editia a 5-a, revazuta si adaugita
Explicatii ale raspunsurilor la grile. Conform NCP si NCPP - M. Udroiu

Teste grila pentru concursuri si examene. Editia a 5-a - Gabriela Raducan, Marius Voineag, Carolina Maria Nita, Madalina Dinu, Razvan Cristian Ilie

...+”sfintele” coduri, bineînțeles. :)
Multumesc foarte mult pentru recomandari. Si bafta celor care invata pentru admitere! Daca mai aveti sugestii de cum se poate asimila mai usor materia voluminoasa, m-as bucura sa aud strategii proprii. :)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2012 pummy pummy Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna daca exista carti de teste grila pentru admitere barou si daca are cineva subiectele de anul trecut de la admitere? (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)