avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie bani

buna seara,
mama mea vrea sa imi doneze niste bani sa cumpar un apartament si acest lucru se va consemna in contractul de vanzare-cumparare . Eu mai am un frate.Si lui i-a dat aceeasi suma de bani dar nu apare in nici un act .S- ar putea sa am probleme la succesiune?
Sigur ca da, pot aparea probleme.
Banuiesc ca mama mai are ceva avere, nu va da ultimul ban. Doar daca la data decesului ei se constatat ca donatia i-a incalcat rezerva succesorala a fratelui, puteti avea probleme cu fratele, insa si atunci cred ca puteti dovedi ca a primit si el o donatie.
Donatia poate avea ca obiect transmiterea , cu titlu gratuit, a unor sume de bani.In contractul de vanzare-cumparare se va face mentiunea ca sumele de bani avansate cu titlu de pret provin dintr-o donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ca sa-si ... Amitrica Amitrica As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ca sa-si cumpere un apartament pe numele lui. Care sunt caile legale de a face acest lucru fara ca, in ... (vezi toată discuția)
Mama mi-a făcut procură să îi vând apartamentul și să îmi pot cumpăra eu altul, iar acum fratele meu mă amenință că mă lasă fără casă. este posibil așa ceva? Raluk94 Raluk94 Buna seara! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema. Mama mea, mi-a facut procura ca sa ii vand apartamentul si sa imi pot cumpara eu unul. Am vandut-o ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire bandi2 bandi2 buna. am o intrebare... am mostenit prin moartea tatalui si eu si sora mea o parte,(am facut succesiunea la notar)mama,care traieste avand majoritatea.sora mea ... (vezi toată discuția)