avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unic intretinator de familie cu doi copii minori, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unic intretinator de familie cu doi copii minori, poate fi dat afara din servici in urma unor posibile restructurari ?

Este vorba despre o familie formata din sot, sotie si doi copii de 8 si 5 ani.
Sotul este somer si in plus este cercetat penal, fiind foarte posibil sa ajunga la inchisoare.
Sotia este angajata la o societate cu capital privat unde i s-a pus in vedere sa renunte la servici prin acordul partilor si cu salarii compensatorii, sau sa fie data afara fara aceste salarii.
Avind in vedere ca singurul venit al familiei este salariul sotiei, poate fi data afara din servici fara sa se tina cont de acest fapt, sau exista in legislatia actuala prevederi care sa-i permita sa-si pastreze slujba ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 23 Martie 2015
In situatia expusa, se poate decide disponibilizarea. Nu exista text de lege pentru o astfel de situatie.

Trebuie verificat daca in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului exista mentionate criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere si care sunt acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal aplicabil si in cazul insolventei unei societati alinedelea alinedelea As dori sa aflu care este in cazul insolventei, temeiul legal sau procedura prin care se stabileste alegerea salariatilor care urmeaza a fi disponibilizati ... (vezi toată discuția)
Concediere motive obiective doriacristina doriacristina Buna ziua, In cazul intentiei de concediere a 4 angajati, din cauza problemelor economice ale firmei (intr-o companie formata din 40 de persoane, deci nu ne ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala ramonastefania_mitache ramonastefania_mitache am fost instiintata ca postul meu va fi desfiintat. In firma nu exista decat un singur post. Sarcinile au fost impartite altor doi colegi care se afla pe ... (vezi toată discuția)