avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM cf Codului muncii art 52 (1) lit c1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM cf Codului muncii art 52 (1) lit c1

Am CIM suspendat conform art 52 (1) c1 : In cazul în care împotriva salariatului s-a luat, în condiţiile Codului de procedură penală, măsura controlului judiciar ori a controlului judiciar pe cauţiune, dacă în sarcina acestuia au fost stabilite obligaţii care împiedică executarea contractului de muncă, precum şi în cazul în care salariatul este arestat la domiciliu, iar conţinutul măsurii împiedică executarea contractului de muncă.
Cand poate inceta suspendarea?
In timpul suspendarii pot sa lucrez la alt angajator cu norma intreaga?
Multumiri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:37, 25 Martie 2015
Suspendarea contractului individual de munca in temeiul art. 52 C.mun. este facultativa pentru angajator.
incetarea suspendarii poate inceta la ridicarea masurii controlului judiciar ori a controlului judiciar pe cautiune, precum si in cazul masurii arestului la domiciliu.
Dar pe perioada controlului judiciar exista posibilitatea incetarii suspendarii?
(Nu am gasit in Codul muncii nimic legat de momentul incetarii suspendarii)

Codul Muncii nu face nicio referire la incetarea suspendarii , insa pe cale de interpretare daca suspendarea c.i.m. se ia impotriva salariatului caruia s-a luat, în condiţiile Codului de procedură penală, măsura controlului judiciar ori a controlului judiciar pe cauţiune, reiese destul de usor ca la incetarea /revocarea acestor masuri se poate decide incetarea suspendarii c.i.m.

Asa cum am mentionat anterior, masura suspendarii este facultativa si consider ca poate inceta pe durata controlului judiciar in cazul in care în sarcina salariatului nu au fost stabilite obligaţii care împiedica executarea contractului de muncă.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire penala - suspendare administrator/director general vero_b22 vero_b22 Am urmatoarea speta, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiuni de instigare la fals intelectual art. 47 raportat la art 321 Cp, pe ... (vezi toată discuția)
Contract de munca brunete89 brunete89 una seara!m an angajat la o firma acum 5 luni si am facut un curs de traininig si am in contract ca angajatul conform art 198 al 1 din codul muncii se oblliga ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate prelungi un preaviz in cazul demisiei ... swarowski swarowski In ce conditii se poate prelungi un preaviz in cazul demisiei la cererea angajatului? Motivul invocat de angajator a fost ca cele 20 de zile conform CIM nu ... (vezi toată discuția)