avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impedicare luare in folosinta si ingradire teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impedicare luare in folosinta si ingradire teren cumparat

Buna ziua, anul trecut am cumparat o casa la tara cu terenul aferent de 1700 mp. Casa si terenul au fost cumparate de la cel ce imi este astazi vecin pe o latura a terenului. Acum in primavara vrem sa ne apucam sa aranjam gospodaria si am chemat un topograf (autorizat si expert pe langa judecatorie) pentru a ne da punctele de hotar intre terenul cumparat de noi si cel ramas vecinului, moment in care a inceput scandalul... Vecinul refuza sa recunoasca punctele de hotar date de catre topograf, puncte inscrise si in planul de amplasament si delimitare care face parte din contractul de vanzare cumparare, contract semnat de catre vecinul impreuna cu sotia sa si noi de partea cealalta.
Acesta sustine ca nu ne-a vandut atat teren si ca este gresit planul si masuratorile (cadastrul cu dezlipirea pamantului nostru a fost facut de el cu cadastrist adus de el).
Pe langa acest lucru abia acum am descoperit ca hotarul dintre cele doua terenuri trece printr-o anexa a vecinului care nu a fost prinsa in cadastru.
Intrebarea mea este: pot construi gardul pe hotar pana in cladirea respectiva chiar daca vecinul nu mai recunoaste ce a vandut si semnat? Care ar fi pasii pe care sa ii urmez?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2015
ionscaunas, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:24, 24 Martie 2015
Solicitați un CERTIFICAT DE URBANISM și o Autorizație de construire de la primărie în vederea construirii gardului. Pe urmă vă faceți gardul pe unde a fost stabilit.
Respectivul vecin are dreptul să solicite grănițuire și atunci va hotărâ instanța. pe unde va trece hotarul- O întrebare- când v-a vândut s-au stabilit sau nu punctele de ridicare topografică prin documentația cadastrală?
Multumesc pentru raspuns. Daca prin punctele de ridicare topografica va referiti la punctele unde se frang liniiile de delimitare, da exista.
Vă faceți gardul conform punctelor de înțărușare stabilite de topograf iar în caz de distrugere a gardului sau a vreunei delimitări de hotar -imediat făcut o poză și reclamație la politie, această faptă fiind infracțiuneCu atât mai mult cu cât respectivul este vânzătorul și răspunde pentru evicțiune, așa cum probabil scrie și în contractul d-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trasare limite teren Anastasia gar Anastasia gar Trasare limite teren. Buna ziua, intentionez sa cumpar un teren ce provine din dezlipirea de un alt teren, cel din urma cu o casa batraneasca. Vanzatoarea a ... (vezi toată discuția)
Coordonatele stereo ale unui teren, conform actului cadastral, nu sunt recunoscute la delimitarea "cu ruleta a unui teren cumparat Dragnea Ioan Dragnea Ioan Am cumparat un teren, cu acte cadastrale in regula, cu coordonate stereo insa la punerea in posesie vanzatorul a facut o delimitare cu ruleta luand un ... (vezi toată discuția)
Ajutor! bogalina bogalina Am cumparat de curand un lot de teren in suprafata de 563 mp dintr-un lot mare de 4000mp(4033 la masuratori).Conform procedurii,am facut intarusarea terenului ... (vezi toată discuția)