avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poprire de comun-acord
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poprire de comun-acord

Credeti ca este posibil ca debitorului sa i se opreasca o anumita suma din salariul lunar(binenteles conform prevederilor legale) si aceasta suma sa fie virata in contul altei firme(creditorul) daca debitorul este de acord cu aceasta poprire ? Exista si o sentinta judecatoreasca care obliga debitorul la plata sumei X ! Pe aceasta cale debitorul vrea sa evite plata cheltuielilor unei eventuale executari silite .
Cel mai recent răspuns: quiras , utilizator 14:42, 23 Martie 2015
Buna ziua,

da, este posibil daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva, pe care o duceti angajatorului dvs. impreuna cu o cerere prin care ii solicitati sa va retina lunar suma stabilita de instanta, si sa o vireze in contul indicat de dvs.
Domnii de la Casa Judeteana de Pensii mi-au spus ca numai daca exista o executare silita .....
CItez: ,, ....va dati seama ce ar insemna ca noi sa tinem cont cate luni ar trebui sa viram acei bani precum si cuantumul...."
Puteti indica vreun articol,lege etc. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintez poprirea sau retin si virez suma poprita? corstef corstef buna ziua Spuneti-mi va rog, cum este corect : \\"tertul poprit infiinteaza poprirea asupra sumei datorate de el debitorului\\" sau \\"tertul poprit retine ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont necajita31 necajita31 Sunt garant ipotecar la un credit,in valoare de 27.000 euro pe care l-am facut eu si sotul meu; ipoteca fiind pe un imobil (apartament cu 2 camere)care la ... (vezi toată discuția)
Banca - poprire salariu Spider06 Spider06 Buna ziua, Am primit o adresa de la o banca , prin care se arata ca, avand in vedere ca - prin adeverinta data unui salariat ne-am obligat sa retinem de la ... (vezi toată discuția)