avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat

Buna ziua!

Se da : SC care vinde produse catre clienti pers juridice, nu pers fizice
- se fac si incasari prin POS

Se cere : Este nevoie de casa de marcat ?


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eduardcat , utilizator 10:29, 24 Martie 2015
OUG 28/1999
Art. 1

(1) Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

In consecinta,nu este nevoie de casa de marcat in situatia descrisa de dvs.
''Atenție! În cazul comerțului, a livrărilor de bunuri cu amănuntul, nu contează tipul clientului – că e persoană juridică, persoană fizică autorizată sau persoană fizică.
Ce înseamnă livrări cu amănuntul? Conform legislației din România comerțul cu amănuntul/de detail – activitatea desfăşurată de comercianţii care vând produse, de regulă, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora, iar comerțul cu ridicata – activitatea desfăşurată de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari în scopul revânzării acestora în cantităţi mai mici altor comercianţi sau utilizatori profesionali şi colectivi.
Din păcate ordonanța cu privire la case de marcat se referă la modalitate de livrare a bunurilor nu la tipul de comerț''

...deci faptul ca nu se vinde la pers fizice (direct catre populatie) duce la aceasta concluzie, de neutilizare a casei de marcat, corect? sau nu?


Multumesc
''cand incasati bani prin POS, trebuie sa emiteti NEAPARAT BON FISCAL, chiar daca clientul e persoana juridica. Deci bonul POS trebuie insotit de bon fiscal.''

...asta a fost sfatul primit de la firma de contabilitate...se bat cap in cap.....
si facturile se pot incasa cu POS!#-o.Nu exista egalitate intre modalitatea de incasare cu POS si emitere bon fiscal.
SC care vinde catre PJ
, nu specificati daca amanunt,en gros sau la distanta.Deci daca vindeti cu amanuntul, indifferent carei persoane, juridice/fizice, va trebuie casa de marcat, intrucat se considera cumparator final, nu are dreptul la revanzare.Dar daca nu sunteti sigur, cereti un raspuns la asisenta contribuabili .
este vb de comert cu ridicata

Alte discuții în legătură

Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)
Incasari prin intermediul pos rodicaonet rodicaonet Buna ziua. Va rog sa exprimati o parere raportat la urmatoarea situatie: O firma ce desfasoara activitate oteliera, restaurant si bar,incaseaza ... (vezi toată discuția)
Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)