avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor pentru stimularea angajarii de absolventi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor pentru stimularea angajarii de absolventi

Buna seara!
Sunt somer absolvent de studii superioare si am gasit un loc de munca la firma unui cunoscut cu punct de lucru la peste 50km de actualul domiciliu. Pentru ca ambii sa beneficiem de ajutoarele de somaj... eu de cele 7 salarii ca ma angajez si imi schimb domiciliul la peste 50km si angajatorul sa incheie conventia prin care primeste 1,5 salarii minim brute este vre-o obligatie de a respecta programul de lucru stabilit in contract? pot fi controale care verifica prezenta mea la lucru? Daca sunt ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:07, 24 Martie 2015
1. - Nu stiu cine v-a spus asa ceva dar nu este adevarat.
- A facut confuzie cu alte drepturi banesti acordate de Agentia de Somaj.

2. Orice angajator trebuie sa aiba pe cineva care ii tine contabilitatea, ori un salariat propriu ori apeleaza la un serviciu extern de contabilitate.
ady_vlad a scris:

este obligatoriu ca patronul sa aibe contabil angajat cu minim 2 ore?

Nu exista nicio astfel de obligatie in sarcina unui angajator.

Obligaţiile beneficiarilor de subvenţii :
- angajatorii au obligaţia să comunice agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene , în a cărei raza îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora;

-angajatorii care încadrează pe durată nedeterminată absolventi şi încheie cu agenţia judeţeană convenţia pentru subvenţionare au obligaţia să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 18 luni de la data încadrării în muncă ;

-angajatorii vor depune, până la expirarea termenului prevăzut de lege pentru depunerea declaraţiei unice D 112, declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit si evidenţa nominală a persoanelor asigurate aferentă lunii respective, prevăzută în Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, iar la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană un tabel nominal întocmit conform modelului prevăzut in anexa nr. 16,(doc.D-273,ed.1,rev.2), însoţit de extras în copie certificată de angajator pentru conformitate cu originalul după pontaj şi după statul de plată.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii prima de instalare Mari_Mariamb Mari_Mariamb Buna ziua! Sunt absolvent iulie 2013 studii de master si pana in prezent nu am depus dosar pentru somaj. As dori sa ma angajez si din cate am inteles se ofera ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare balintanne balintanne Buna ziua!Referitor la prima de instalare,aceasta se acorda doar in cazul in care am beneficiat de indemnizatia de somaj?Eu nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire lavinia10 lavinia10 Buna, Am auzit recent ca exista un ajutor acordat de stat pentru tinerii proaspat absolventi, angajati in alta localitate decat cea de resedinta, daca are ... (vezi toată discuția)