avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema furnizor ENEL
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema furnizor ENEL

Buna ziua,

Am intampinat o problema cu furnizorul de servicii ENEL. O sa prezint "povestea scurta" pentru a nu ne pierde in prea multe informatii:
Am contract cu ENEL de 2 ani, timp de 2 ani a fost inregistrat un consum de electricitate gresit (reprezentantul enel a citit gresit contorul din 3 in 3 luni - pt. regularizare). In restul timpului eu am trimis indexul pe contul enel prorriu, Indexul tot gresit citit - am transmis indexul pe baza indexului anterior trimis de catre reprezentantul ENEL.
Ok, acum dupa 2 ani acesta si-a dat seama de greseala si s-a citit corect, rezultand pt mine o datorie aproximativ de 4500-5000 lei.
Tin sa precizez ca in acest timp de 2 ani, aproximativ 1 an spatiul a fost inchiriat, insa chiriasul a platit facturile conform indexului la momentul respectiv.

Problema este urmatoarea: datorita greselii celor de la enel (eu nu sunt obligat sa stiu sa citesc un contor, si daca eu gresesc citirea acestuia, cei de la enel prin regularizare sa vina sa ma corecteze) eu am in acest moment de plata aproximativ 5000 de lei, insa venitul meu, fiind pensionar, este de aproximativ 500 lei (din care mai am si o rata la banca) astfel incat nu am posibilitatea sa platesc aceasta datoriei (repet, datorie care s-a acumulat nu datorita mie - facturile sunt platite la zi). Doresc sa stiu, daca as propune o esalonare a aceste datorii, exista un plafon maxim legal care mi se poate impune sa platesc pe luna? (precum poprire in cazul unei datorii la banci care nu trebuie sa depaseasca 30% din valoarea ssalariului).

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: zatara76 , utilizator 10:39, 24 Martie 2015
Buna ziua...trebuie sa faceti o cerere in acest sens la compania de electricitate,atasati talonul de pensie si le cereti esalonarea datoriei,dupa ce in prealabil le spuneti toata povestea..cu respect.
....problema dvs in prima faza este sa nu va taie curentul....pana la recuperarea debitelor prin poprire mai dureaza....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizor energie electrica - regularizarea la 3 ani si factura aberanta rabina rabina Buna ziua, Din iulie 2011 locuiesc in chirie si am un consum foarte mic de energie electrica. Plata medie, la 2 luni era de 70 lei. Pana in 23.01.2013, ... (vezi toată discuția)
Litigiu comercial cu enel ContSters159316 ContSters159316 enel a facturat un consum pe ultimii 5 ani , dar a emis facturile acum , practic , facturile nu sunt prescrise , insa perioada facturata este partial ... (vezi toată discuția)
Necitire contor electric de 10 ani, factura de 200 milioane nexusbelf nexusbelf Buna ziua, As dori cateva lamuriri pentru o situatie cu contorul electric al blocului in care locuiesc. Partii comune de consum electric a blocului nu i s-a ... (vezi toată discuția)