avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stampila asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stampila asociatiei

Va rog mult sa-mi spuneti, este corect, legal, sa facem o a doua stampila rotunda, cu o mentiune speciala pe ea ( cifra 2 sau un A) pentru administrator? Dansul refuza sistematic sa-mi dea stampila, motivand ca este si contabil si ii trebuie stampila cand efectueaza plati si la banca etc, astfel incat din octombrie pana acum, nu am avut nici o zi macar stampila la mine. Pentru orice act a fost necesara stampila, am mers acasa la administrator si el, cu manuta lui, a pus stampila pe acte. Eu ma gandesc sa nu fie ceva in neregula pentru ca stabilisem sa demisioneze cu 01 04 2015 si, cand s-a pus problema unei expertize financiare, a luat foc, a jignit, a amenintat, apoi a anuntat ca de la 01. 08.2015 va renunta, ca nu poate mai devreme pentru ca trebuie sa intocmeasca toate actele si ca nu a afirmat niciodata ca renunta la 01.04. Of, dragii mei, m-a tinut deoparte de toate actele pana acum , sub motiv ca sunt doar numita , acum sunt aleasa cu majoritate mare de voturi dar am pierdut cateva luni in care puteam sa capat putina experienta. Ma informez cat pot iar ajutorul dumneavoastra este atat de mare si de important pentru mine si va multumesc din suflet pentru asta.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:29, 25 Martie 2015
Mergeti la un centru de stampile si faceti-va o stampila noua, asa cum va place dumneavoastra, cu denumirea asociatiei, localitatea si codul fiscal.
Apoi mergeti la banca cu o adresa, cu o copie a hotararii adunarii gemnerale in care ati fost aleasa presedinte si preluati dumneavoastra activitatea cu banca, incheind o noua conventie cu banca, schimband specimenele de semantura si amprenta stampilei.
Astfel orice operatiune prin banca o puteti face cu noua stampila si cu semnatura dumneavoastra. Administratorul poate folosi vechea stampila la facturile emise de asociatie, la primirea unor facturi, pe chitante sau poate sa o tina drept amintire pe televizor langa pestisorul de sticla.
Va multumesc mult. In acest caz, administratorul va putea efectua operatiuni la banca doar cu stiinta mea si a comitetului si in prezenta mea? Chiar poate fi controlat si stapanit acest om? Dumnezeule mare! In sfarsit!
Cine mai are drept de semnatura la banca? Daca ma aflu in imposibilitatea de a ajunge la banca atunci cand este necesar, cine mai poate , legal, sa opereze in depozite ( am inteles ca banii sunt in depozite, nu in cont)
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
mikifulgutz, utilizator
Specimen de semnatura la banca trebuie sa aveti dv. (ca presedinte) si, daca doriti, inca o persoana care poate face depuneri, retrageri sau transferuri pentru plata facturilor. Deci puteti sa-l luati cu dv. pe administrator pentru a depune specimenul de semnatura sau....nu. In acest caz (ca nu) va trebui sa va ocupati singura de aceste operatiuni, iar administratorul nu va mai avea acces la contul bancar.

Stampila ramasa la administrator ii va fi necesara numai la chitante, daca nu aveti din cele personalizate si in alte cateva situatii putin frecvente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine face operatiuni prin banca? Paraslica Paraslica Poate presedintele asociației de proprietari să retragă numerar sume de bani din contul asociației din bancă numai cu semnătura sa? ... (vezi toată discuția)
Cand intra in drepturi presedintele asociatiei? Bizzare Bizzare Buna ziua, Am fost ales presedinte al Asociatiei de Proprietari in Adunarea Generala din luna noiembrie. Fostul presedinte, care a demisionat, a spus ca eu ... (vezi toată discuția)
Incasarea cotelor la intretinere in contul unei firme Mytro Mytro Buna ziua , Am si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra , sa zicem ca in cazul in care am o firma care se ocupa cu administrarea asociatiilor de ... (vezi toată discuția)