Buna ziua, in 2013 am intentat proces de divort in care am cerut si exercitarea aut parintesti doar de catre mine. (Mama) paratul nu isi dorea acest copil. El nu a fost de acord, trezindu se tata peste noapte. Cand am primit comunicarea de la Jud sect 5, se faceau mentiuni ref la exercitarea aut parintesti in comun dar in parte unde scrie Instanta decide, nu se facea referire decat la stabilirea domiciliul minorului la mama, incredintat mamei, pensie alim parat. Fostul sot, a facut apel cerand inscrierea explicita a faptului ca autorit parinteasca se exercita in comun. Eu la randul meu am facut apel pt ca intre timp am aflatca bebele este bolnav de hemofilie( o boala ce nu permite coagularea sangelui si pt care in romania nu se acorda atentie) si vreau sa plec cu acesta la tratament in Marea Britanie. Azi am fost laTribunalul Bucuresti dupa solutie si mi s a comunicat ca ambele apeluri au fost respinse.
Imi poate spune cineva, va rog, ce este de facut si ce inseama mai exact? Va multumesc
Rămâne valabilă hotărârea din fond.
Este interesant cum apare în hotărâre cuvântul "încredinţat" din moment ce această noţiune a dispărut din legislaţie după 1 octombrie 2011.
Pai si daca nu s a facut referire la autoritatea parinteasca in comun, ce sa inteleg? Ca daca imi este 'incredintat' mie, pot iesi cu el din tara fara procura?
Citiţi ce scrie şi înainte de "Instanţa decide", trebuie să fie un aliniat în care se motivează, înainte de a scrie hotărârea propriuzisă.
Neapărat sunt necesare lămuriri pe care le puteţi obţine doar de la instanţa de fond.