avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... are fiica mea custodie totala asupra copiilor?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

are fiica mea custodie totala asupra copiilor?

in caz ca ar vrea sa ii ia in strainatate la ea ii trebuie semnatura tatalui? am vazut un articol de cod civil in hotarare 397 cc unde scrieca ,avand in vedere interesul copilului ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de fiica mea deoarece tatal lor este violent si are cazier penal executand pedeapsa pentru trafic de minor si de persoane.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:10, 7 Februarie 2018
Daca nu dati detalii, nu avem cum sa va raspundem la intrebare.. parintii sunt casatoriti, au divortat ?
Ca sa exercite singura autoritatea parinteasca, trebuie sa ceara asta in instanta, si sa dovedeasca ca e in interesul minorului ca numai mama sa exercite aut parinteasca.
Autoritatea parinteasca exclusiva a fiicei dvs. se poate obtine doar prin hotarare judecatoreasca de divort, in baza unor probe ce vor fi prezentate instantei de judecata.
da este divortata,am citat articolul din hotarea de divort.nedumerirea mea era ca exginerele meu sustine ca fiica mea si el au custodie cumuna dar in hotarare asa scrie citez:art.397 cc statueaza ca dupa divort autoritatea parinteasca revine in comun ambilor parinti.Avand in vedere principiul interesului superior al copilului,instanta a dispus ca autoritatea parinteasca fata de minori sa fie exercitata de catre reclamanta,avand in vedere ca paratul a exercitat violente asupra reclamantei,fiind condamnat pentru infractiuni de trafic de minori."inchei citatul.
Undeva este o greşeală.Scrieţi, vă rog, ce scrie în sentinţă, după "pentru aceste motiva, instanţa HOTĂREŞTE"
ok.deci citez:PENTRU ACESTE MOTIVE INSTANTA HOTARASTE:ADMITE CEREREA DE CHEMARE IN JUDECATA formulata de reclamanta Chiriac I P domiciliata.... in contradictoriu cu CG domiciliat in.....
Declara desfacuta casatoria incheiata la data de .. etc....din culpa exclusiva a paratului.
Reclamanta revine la numele purtat anterior casatoriei respectiv acela de BIP.
Dispune ca exercitarea autoritatii parintesti privind minorii Chiriac ana teodora nascuta ...... si Chiriac narcis gabriel nascut la.... sa revina reclamantei.
Stabileste locuinta minorilor la domiciliul reclamantei.
Obliga paratul la plata lunara a contributiei la cheltuielile de crestere si educare in cuantum de 350 lei cate 175 lei pentru fiecare minor de la data pronuntarii prezentei hotarari si pana la majoratul acestora,suma care se indexeaza de drept trimestrial in functie de rata inflatiei.
.......
Pronuntata azi in sedinta publica 25 09 2015."
inchei citatul
Stresul a intervenit acum deoarece tatal copiilor a iesit din puscarie mai repede el fusese inchis pentru trafic de minori si prostitutie si face presiuni ca isi vrea copii sa stea si la el.
OFFFFFFFFF ce ma fac:(

Alte discuții în legătură

Pasaport si acord de plecare in strainatate kzsi77 kzsi77 Am divortat de sotul meu. Avem un copil minor impreuna. Tatal sau nu vrea sa semneze sa ii pot face pasaport. Am inteles ca asta se poate inlocui cu o hotarare ... (vezi toată discuția)
Autoritate unica sau....? Martonze Martonze \"Avand in vedere intelegerea parintilor si concluziile referatului de ancheta sociala, instanta constata ca mama a fost parintele prezent constant in viata ... (vezi toată discuția)
Custodie totala in cazul unui minor rezultat in urma concubinajului cristina_2014 cristina_2014 Buna ziua, Tatal doreste sa imi cedeze custodia copilului in totalitate. Se poate face acest document la notar, astfel incat eu ca mama sa am custodia ... (vezi toată discuția)