avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca


Lucrez la o societate comerciala. La venirea deciziei de pensionare mi se desface CIM asa cum prevede legea. Va rog sa-mi spuneti ce articol de lege pevede ca in noul CIM nu pot fi angajata in continuare decat pe perioada determinata ( 6 luni) cu promisiunea ca va fi prelungit.
Mentionez ca urmeaza sa prestez aceeasi munca si inca de la depunerea dosarului mi s-a spus ca voi lucra in continuare. Ma nelinisteste putin perioada determinata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 24 Martie 2015
1. Angajatorul hotaraste pe ce perioada incheie un nou contract individual de munca (CIM).

2. Daca dvs. nu sunteti de acord nu semnati noul CIM si ramaneti numai cu pensia.
@ ancfd

1. Art.83 C.mun.
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
....
g) angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
....

2. Asadar, legea ii permite angajatorului sa incheie un c.i.m. pe durata determinata pentru persoanele pensionate si care pot cumula pensia cu salariul.
Intr-adevar, nu reglementeaza durata pentru care se pot incheia astfel de c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract de munca dupa pensionare la limita de varsta si stagiu intreg elenabamboi elenabamboi Lucrez ca expert in instruirea maritima la o institutie de pregatire in subordinea Ministerului Transporturilor. In iunie 2013 implinesc varsta de ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie incapacitate temporara gr.3 cu salariu slungoci slungoci O persoana pensionata pentru incapacitate temporara de munca(gr.3) ,care are dreptul de a munci 1/2 norma poate fi angajata cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Cim determinat panzarumitica panzarumitica potrivit codului muncii, una din situatiile in care se incheie contract individual de munca pe perioada determinata este si cazul pensionarilor. Este vorba de ... (vezi toată discuția)