avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat pot circula pe teritoriul Romaniei cu masina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat pot circula pe teritoriul Romaniei cu masina inmatriculata in R Moldova, eu avand dubla cetatetie RO si MD si domiciliu in ambele tari?

Cat pot circula pe teritoriul Romaniei cu masina inmatriculata in R Moldova, eu avand dubla cetatetie RO si MD si domiciliu in ambele tari?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 19:56, 25 Martie 2015
Ce spune legislatia europeana, nu vreun netot care iese pe post sa-i sperie pe ,,bulgari"

Dacă vă menţineţi domiciliul permanent în ţara de origine, iar durata şederii în altă ţară din UE nu depăşeşte 6 luni, nu sunteţi obligat să vă înmatriculaţi maşina sau să plătiţi taxele aplicabile în ţara gazdă. Maşina va rămâne înmatriculată în ţara de reşedinţă.
În condiţiile în care durata şederii nu depăşeşte 6 luni, iar maşina nu este reînmatriculată, nu aveţi voie să o închiriaţi sau să o împrumutaţi unui rezident al ţării gazdă. Acesta vă poate conduce maşina doar dacă dumneavoastră sunteţi unul dintre pasageri.
Nimic nu vă împiedică însă să le împrumutaţi maşina prietenilor sau membrilor de familie care vă vizitează, atâta timp cât aceştia nu sunt rezidenţi ai ţării în care locuiţi temporar.
Dacă durata şederii depăşeşte 6 luni, ar trebui să vă modificaţi, în mod normal, domiciliul permanent. În acest caz, sunteţi obligat să vă înmatriculaţi maşina în ţara respectivă.


Cum se aplica legislatia europeana?
Simplu!
Cel mai tarziu cu cateva zile inainte de a se implini 6 luni de sedere neintrerupta pe teritotiul Romaniei parasiti tara, dati o fuga pana acasa.
Asa veti avea viza in pasaport cu care faceti dovada ca n-ati stat 6 luni neintrerupte.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata retroactiva cas whiteman whiteman Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de plata retroactiva a CAS-ului. Sint cetatean basarabean si am fost angajat in Romania cu contract de munca pina in ... (vezi toată discuția)
Legea privind circulatia in romania a autovehiculelor inmatriculate in alte state ioan neicu ioan neicu Buna ziua! Un cetatean roman curezidenta in spania cu contract de munca pe termen nelimitat PROPRIETAR al unui autoturism inmatriculat in Spania,are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere pentru persoana cu resedinta in strainatate draser draser O persoana cu domiciliul in Romania si care are resedinta si in strainatate poate sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere in orasul unde are ... (vezi toată discuția)