avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Agent executare silita Eos Ksi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Agent executare silita Eos Ksi

Buna seara ! In urma unei pacaleli pe care mi-a aranjat-o Orange, am incetat sa le mai platesc abonamentul. Din pacate nu mai stiu exact acum cat timp s-a intamplat treaba asta, sunt cativa ani, banuiesc ca au trecut mai mult de 3 ani. Astazi, dupa nenumarate plicuri cu diferite amenintari, a venit un domn de la Eos Ksi sa imi predea personal o notificare de executare silita. Dupa toate penalizarile aplicate suma a ajuns la aprox. 1200 de lei, suma intiala fiind de maxim 300 de lei. Domnul prezent la usa mea avea un comportament de negustor, spunandu-mi ca scap de ei si daca platesc doar 500 de lei. Cu privire la termen si acesta nefiind unul bine determinat, spunandu-mi ca poate reusesc sa platesc pana la sfarsitul lunii aprilie. Scrisoarea adusa de el incepe in felul urmator. Ati fost vizitat de un agent executare silita al Eos Ksi, companie lider de piata............ In concluzie, intrebarea mea este, cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: DORARO , utilizator 20:27, 5 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul general de prescriptie este de trei ani,si curge de la ultima plata.Agentul de la firma de recuperari nu are atributii de executare silita.Executarea silita se realizeaza exclusiv prin executorii judecatoesti.
Va multumesc de raspuns, dar in conditiile in care nu stiu exact cat timp a trecut de la ultima plata efectuata cum ar fi corect sa procedez mai departe ? Am inteles ca daca le-as plati cei 500 de lei propusi de acest domn as face cea mai mare prostie, astfel termenul de prescriptie ar fi luat de la zero si scrisorile ar continua sa vina. Incerc sa imi aduc aminte daca am fost instiintat de predarea dosarului de catre Orange catre Eos Ksi, am inteles ca si acesta ar reprezenta un avantaj pentru mine. As putea pana la urma fi dat in judecata daca datoria nu s-a prescris ? Care e de obicei comportamentul acestor firme intr-o astfel de sitatie ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
alin1993, utilizator
Daca nu s-a prescris datoria, sigur veti fi dat in judecata.Trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva care sa va oblige la plata.Doar contractul inchieat cu Orange nu este suficient,acesta nu este titlu executoriu.
Da la fel am patit si eu la 17 ani m-am trezit cu un abonament facut pe numele meu fara sa semnez nimic asta se intampla undeva in 2007...acum cei de la eos ksi ma abordeaza ca am de platit suma de 550 ceva de genu nu ca e mult dar e nedrept
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2023
DORARO, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi raspundeti Danzu Danzu am o factura neachitata la orange din 2002 drept urmare mi sa inchis abonamentul. am fost preluat de catre firma de recuperare EOS KSi...si am primit o ... (vezi toată discuția)
Eos ksi doareuatat doareuatat buna ziua.In anul 2005-2006 am facut un abonament la Orange pe care nu am reusit sa-l platesc pana la capat.Evident am fost instiintata de catre firma eos ksi ... (vezi toată discuția)
Am ajuns la o societate de recuperari creante MY MY Am si eu cateva dileme legate de eos...am avut credite de 70000 de ron.am ajuns in imposibiltate de plata si apoi la domniile lor care au preluat creantele de ... (vezi toată discuția)