avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen promovare salariat contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen promovare salariat contractual

bună seara, referitor la promovarea personalului contractual dintr-o instituţie publică, ştiu că aceasta se face după procedura prevăzută de HG 286 cu modif. şi complet. ulterioare. Mica mea "problemă" este interpretarea sintagmei "din 3 în 3 ani" , prevăzută ca una din condiţiile de promovare , în legislaţie. În toate legile (Legea 284/2010, OUG 83/2014, etc ) este folosită această exprimare. Prin urmare întrebarea ar fi: promovarea se face numai după împlinirea a 3 ani de la ultima promovare ? dacă da, atunci ar fi fost mai potrivită o exprimare de genul:" după împlinirea a 3 ani de la ultima promovare", sau "o dată la 3 ani"...Nu doresc să complic lucrurile sau să "caut nod în papură", însă , mă gândesc că poate, folosind sintagma "din 3 în 3 ani", legiuitorul o fi vrut să lase o portiţă ca salariaţii să poată promova în anul în care se împlineşte termenul de 3 ani şi nu doar după împlinirea lui.... Adică, ar fi o greşeală ca un salariat care a promovat ultima dată în oct. 2012 să promoveze , de exemplu , în iulie 2015 ? Nu dorim să încălcăm legea, însă condiţia umilă în care au ajuns bugetarii , ne determină să căutăm soluţii , chiar şi acolo unde nu sunt deşi motivaţia asta nu i-ar exonera de răspundere pe cei implicaţi !!! #-o Vă mulţumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Tpopa , utilizator 11:57, 26 Martie 2015
art.26 din Legea nr.284/2010
.....
(5) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor.

In speta, opinia mea este ca, daca un salariat care a promovat ultima dată în oct. 2012 va putea să promoveze , din nou , dupa implinirea celor 3 ani - dupa oct 2015.
va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare în treaptă superioară la locul de muncă ovidiustoicoiu ovidiustoicoiu Aș vrea să vă întreb dacă sunt angajat pe un post inferior pregătirii mele ( muncitor ) și am diplomă de inginer , pot promova într-o treaptă ... (vezi toată discuția)
Reducere trepte profesionale pentru contractuali buia buia scuzati ca vorbesc despre contractuali la sectiunea functionari publici, dar cred ca cei care lucreaza cu functionarul cunosc bine si legislatia pentru ... (vezi toată discuția)
Trecerea la urmatoarea treapta profesionala patryc74 patryc74 Buna ziua,sunt angajat pe functia de maseur la un camin pentru persoane varstnice,in data de18 ianuarie 2014 am trecut de la maseur debutant la maseur,pe data ... (vezi toată discuția)