avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale REGISTRUL COMERTULUI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

REGISTRUL COMERTULUI

buna ziua,
sunt relativ noua pe acest forum si as vrea sa salut pe toti cei ce-l uziteaza. am si eu o intrebare pentru distinsii consultanti: am auzit de la anumiti colaboratori ca la registrul comertului, pentru a face modificari, pe baza de hotarari ale asociatilor la srl-uri sau alte forme juridice pentru societati este nevoie de imputernicire -ca angajat al respectivei societati comerciale in functia de consilier juridic , sau .... daca nu ai aceasta functie este necesara o procura speciala. este adevarat? eu sunt asistent manager si asociatii ma trimit pe mine cu actele la registru. pana acum 2-3 ani nu au solicitat asa ceva. astept un raspuns,
cu stima,
gabriela
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:53, 23 Iunie 2009
E corect ce spuneti cu mentionarea in AGA a persoanei imputernicite de asociati pentru a face mentiunile la ORC, dar se face si imputernicire. Am intalnit asta in practica nu e o regula inventata de mine.
Adica se dubleaza imputernicirea sau cum? :) Eu n-am vazut niciodata asa ceva si nu inserez decat in AGA persoanele care se vor ocupa de formalitati. Pana acum intotdeauna a fost de ajuns si nu exista nicio cerinta legala in alt sens.
multumesc foarte mult pentru raspunsuri. ceea ce nu inteleg eu este urmatorul fapt: societatea are un consilier juridic sau avocat.... nu am retinut exact ce este, care redacteaza toate documentele, insa persoana respectiva nu este salariat al societatii si a motivat ca nu poate merge la registru in calitate de imputernicit pentru ca nu are voie sa presteze sau sa colaboreze pentru alte societati. el fiind angajat la o alta societate.( cred ca este vorba de consilier)
Ok, dar cand redacteaza actele il/o doare sa introduca si persoanele imputernicite pentru formalitati? Acestea pot fi orice persoane, sunt reprezentanti conventionali iar nu in temeiul raporturilor specifice muncii.
se pare ca ca "are dureri" in ceea ce priveste redactarea. asa..... ma pot apuca si eu sa redactez. daca mai citesc mult pe forum pe aici pot sa fac si singura actele:) mai ales cu ajutoare ca tine:) . merci inca odata.

Alte discuții în legătură

Problema legata de depunerea actelor societatii la rc live_maz live_maz conform art.18 (2) din ordinul arivind aprobarea Normelor met privind modul de tinere a registrelor comertului, de efectuare a inregistrarilor si de eliberare ... (vezi toată discuția)
Procura! Val1977 Val1977 Buna ziua, Vreau sa cedez actiunile unei societati comerciale in care suntem 2 actionari catre o alta persoana din afara societatii respective. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea societãþilor comerciale themis themis Articolul 70^1, introdus în Legea nr.31/1990 prin modificarea operată de OUG 52/2008, prevede: [i]Actele de dispoziţei asupra bunurilor unei societăţi ... (vezi toată discuția)