avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de furt si calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de furt si calomnie

Vreau sa stiu.. daca am fost acuzata de furt de o vanzatoare dintr.un supermarket si nu am fost vinovata fiind dovada pe camerele de luat vederi ,cu toate astea am fost escortata cu politia de acasa ,,la locul faptei,,fiind vorba de un breloc de 7lei...CE POT SA FAC????INTAMPLAREA A FOST SAMBATA PE DATA DE 21.03.2015
Cel mai recent răspuns: dragalinapostolachemihaela , utilizator 21:20, 20 Aprilie 2015
Și ce au spus polițiștii că vor face în continuare? Au verificat înregistrările de pe camera de supraveghere și nu a rezultat dcă ați sustras brelocul?
Nu puteti sa faceti nimic, se dovedeste ca sunteti nevinovata si asta e tot. Ce ati vrea sa faceti ? Daca cunoasteti ca cea care v-a acuzat stia ca sunteti nevinovata, atunci puteti depune o plangere la politie pentru un denunt calomnios, insa va trebui sa se dovedeasca faptul ca stia ca ca sunteti nevinovata. Va sugerez sa lasati lucrurile asa, dar cum doriti.
Mie imi pare ca s-a adus un grav prejudiciu de imagine persoanei in acest caz.

Pe parte penala intr-adevar doar in caz de denunt calomnios se poate face ceva.

Problema este insa aceea ca persoana a suferit un prejudiciu de imagine si are dreptul la repararea acestuia...chiar si in Romania...

Dupa parerea mea, se poate deschide o judecata civila si sa se ceara daune morale de la vanzatoare si de la firma.
Cu politia ramane deschisa problema daca nu cumva aveau obligatia de a viziona filmarile si daca le-au vizionat sau nu.
Adica si politia poate fi chemata in judecata civila ca nu e mai cu mot daca se face vinovata si chiar si politistii.

Insa, primul pas este acela de a se lamuri situatia cu ceea ce s-a intamplat.
Adica se ridica intrebarea daca au gresit cu ceva si daca au gresit de ce au gresit.
Aceasta ar insemna sa mergeti la politie singur, sau, de preferat insotit de avocat, pentru a se da lamuriri inainte de a se deschide un proces.
Tot la fel ar trebui lamurita problema si la magazin.

Daca sunt nevinovati toti atunci nu ii puteti da in judecata civila.
Va multumesc ff mult pt raspuns
Intre timp am fost chemata la politie sa dau declaratie pt ca vanzatoarea sustinuta ca martor de catre gardian m-a dat in judecata pt furt facandu.mi dosar penal

Alte discuții în legătură

Informatii date de politist Marin Alexandru Marin Alexandru buna ziua.sunt cercetat penal pentru perversiuni sexuale.considerand ca am prezumtia de nevinovatie,se poate da informatii despre fapta mea?intreb asta ... (vezi toată discuția)
Filmare cu camera ascunsa intr o banca CORTEX CORTEX Buna ziua. Am speta urmatoare. Fiind angajat al unei banci am fost convocat la cercetare disciplinara. Cercetarea s a facut la etajul unu al bancii, deci pe ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt by-u by-u daca eu merg la politie si dau declaratie si nu dau numele acelei persoane pt k nu am cunoscut'o si nu il acuz in mod direct de furt spun doar ca cineva ... (vezi toată discuția)