avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... tarifele la utilitati ( apa , gunoi)
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

tarifele la utilitati ( apa , gunoi)

ce facem cu tarifele practicate de companiile locale de utilitati ?
in contractul cu
"compania de utilitati publice" (cup ) colectare , depozitare deseuri .... se prevede ca trebuie sa practice "tarifele legale " , iar in caz de modificare sa le comunice in termen de 15 zile
ce ne facem insa daca nu suntem de acord cu tariful practicat
prin hotararea a consiliuli local s-a aprobat un tarif cu 65% mai mare fata de tariful anului trecut
este aberant
o crestere uriasa , in conditiile inflatiei , al cursului de schimb
ce facem ? refuzam prelungirea contractului ? negociem alt tarif ? daca tariful stabilit de HCL este acesta , si este considerat tarif legal .....
o alta problema este aceea ca tariful este practicat din februarie 2009 , iar actul aditional a fost comunicat spre semnare abia acum in iunie ( cd de altfel ne-am sesizat de direnta uriasa )
e clar facurile feb-mai raman platite desi in actul aditional scrie ca intra in vigoare de la data semnarii

sfaturi , sugestii
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
ENGFULL, utilizator
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 11:28, 23 Iunie 2009
foarte bune observatii!
Protectia consumatorului oare ce zice?
eu incerc sa gasesc solutii si cittesc deocamdata legea 51/2006 (legea serviciilor comunitare de utilitati publice )s i legea 101/2006 a serviciilor de salubrizare a localitatilor - dar deocamdata nu am gasit decat ca autoritatile locale au competenta in stabilirea tarifelor
astept sugestii si sfaturi poate de la cei care s-au confruntat cu astfel de probleme
ce e de facut - atacarea hotararii CL pe contecios administrativ ?
nimeni si nimic
toti acceptam si platim atat cat vor ei ?
eu inteleg pana acum urmatoarele : atributia exclusiva de aprobare a tarifelor apartine autoritatilor admn. publice ;locale iar impotriva hotararilor autoritatilor administratiei locale se poate face cerere pe contecios administrativ , autoritatea de reglementare este ANRSC

cred ca astea ar fi caile - sesizare ANRSC pt a verifica modul de satbilire a tarifului si de majorare , si cerere la instanta de contecios adm impotriva hot CL care a probat tariful

a si in primul rand opozitie la contract pt neacceptarea pretului
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
ENGFULL, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarari adoptate de consiliul local privind patrimoniul plesa plesa Buna ziua. As vrea sa va rog sa-mi acordati lamurire in legatura cu hotararile adoptate de consiliul local privind patrimoniul; hotararile adoptate de ... (vezi toată discuția)
Contract utilitati condominiu - amenzi de la politia locala ContSters42601 ContSters42601 Buna seara , Legea 99/2014 prin care sa modificat si completat Legea 101/2006 la art 30 a introdus un alineat nou ,,(2^3) Constituie contraventie si se ... (vezi toată discuția)
Contract salubritate corinuta corinuta Unitatea unde lucrez a aprobat prin negociere directa incheierea contractului de salubritate cu unica firma de salubritate din localitate. Cine trebuie efectiv ... (vezi toată discuția)