avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ong-punct de lucru
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ong-punct de lucru

Buna ziua,
1.Cum se declara punctul de lucru la un ONG, daca are sediul social in alta parte? La Finante? Care este procedura?
2. Daca ONG cumpara produse si sa le vande, devine platitor de TVA?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 19:44, 10 Mai 2015
1. Sediul secundar trebuie mentionat in actul constitutiv/statutul si modificarea se inregistreaza la judecatoria in raza careia este sediul. Dupa aceea, cu hotararea primita de la judecatorie se va inregistra sediul secundar la Fisc.
2. ONG-ul poate desfasura activitati economice limitat, cu conditia ca - cumulativ - acest lucru sa fie stipulat in actul constitutiv/statut, respectiv sa fie in stransa legatura cu scopul declarat.
Daca aceste conditii sunt indeplinite, ONG-ul respectiv poate desfasura unele activitati economice, ba mai mult, beneficiaza de scutire de la plata impozitului pe profit asa cum se stipuleaza in codul fiscal, la art.15 alin. (3), etc.
Daca veniturile din activitati economice intr-un an fiscal sunt sub nivelul de 220.000 lei, entitatea nu este obligata sa se inregistreze in scopuri de tva.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
ContSters44758, utilizator
La ONG legea nu cere mentionarea sediilor secundare in statut si / sau act constitutiv si nu trebuie declarate la Judecatorie si inregistrate in Registrul Asocaitiilor si Fundatiilor. ONG-ul o poate face daca doreste sau daca are ceva interes in acest sens.... Ceea ce cere legea este inregistrarea sediilor sedundare la organele fiscale. Sunt doua proceduri diferite cu formular diferit, in functie daca va fi sau nu sediu secundar cu obligatii proprii de declarare si inregistrare ( cele unde activeaza cel putin 5 salariati....).
Raspunsul dat de mine mai sus nu de aceea este corect pentru ca legea ar impune, ci pentru simplul fapt ca in cazul in care se solicita un extras din registrul special al asociatiilor si fundatiilor este in interesul entitatii solicitante ca acesta sa contina toate datele relevante.
De aceea sustin in continuare opinia mea anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucursala ong? Refined Refined Buna Ziua tuturor, Problema mea este urmatoarea: Am infiintat un ONG, un centru de ingrijire persoane varstnice, ce are sediul (social) in sectorul 4. ... (vezi toată discuția)
Cerere de grefa marianalbu marianalbu Mi s-a spus sa fac o cerere de grefa pentru arhiva pentru scoaterea de pe numele unei Fundatii statutul,actul constitutiv,nr dosar,aviz functionare...si ce-o ... (vezi toată discuția)
Sediu secundar asociatie TimeeaBV TimeeaBV Sediu secundar Asociatie Buna ziua! In vederea inregistrarii unui sediu secundar al Asociatiei/Fundatiei la ANAF, salariati mai putin de 5, este necesara ... (vezi toată discuția)