avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua! sunt o sotie insarcinata in 3 luni, si ma preocupa un lucru, sotul meu lucreaza de 2 ani, fara oprire, si as vrea sa stiu daca poate lua el indemnizatia de crestere copil, si daca da, eu neavand servici, ma obliga cineva sa incep o activitate undeva sau nu ? dar daca sunt coasigurata, pot lua eu indemnizatia? astept un raspun, va rog frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:03, 3 Aprilie 2015
Cererea se depune dupa nasterea copilului.

Actele necesare pentru eliberarea livretului de familie sunt următoarele:
- Cerere tip, care se primeşte la solicitarea livretului de familie;
- Actele de identitate ale soţilor (original şi copie);
- Certificatul de căsătorie (original şi copie);
- Certificatele de naştere ale copiilor minori (original şi copie), dacă e cazul;
- Actul de identitate pentru copii mai mari de 14 ani (copie), dacă e cazul;
- Sentinţă de divorţ, adopţie (copie), daca e cazul.

Livretul de familie se eliberează cu ocazia oficierii căsătoriei sau la cerere. Livretul de familie se eliberează, gratuit, de către serviciul de stare civilă al consiliului local în a cărui rază teritorială are domiciliul reprezentantul familiei.
va multumesc,
1. Livretul de familie nu il depuneti daca nu aveti asa ceva.

2. - Actele pentru stimulentul de insertie se depun dupa nasterea copilului (ete nevoie si de certificatul de nastere).
- Deoarece mama copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie, = pre si postnatal) atunci tatal copilului poate beneficia de stimulentul de insertie incepand cu data nasterii copilului.

3. - Actele se depun la Primarie in termen de 60 de zile de la nasterea copilului.
- Va recomand sa depuneti actele cat mai repede pentru a primi si stimulentul de insertie mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul meu este obligatoriu sa intre tatal o luna in ccc? crisana crisana Buna ziua.Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Urmeaza sa nasc,dar nu voi beneficia de concediu pentru cresterea copilului,tocmai de aceea ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda stimulentul de insertie? eu1983 eu1983 Situatia este urmatoarea : sotia nu beneficiaza de concediu de crestere copil iar sotul nu doreste sa intre in CCC , sotul poate primi stimulent de insertie , ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luat de tatal copilului andreeakatrina andreeakatrina Buna ziua ! Sotul meu va intra in postnatal pentru ca eu nu lucrez . Intrebarea mea este daca el este obligat sa si ia concediu sau sa faca vreun curs , ... (vezi toată discuția)