avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensare zile concediu neefectuat - full time/part ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensare zile concediu neefectuat - full time/part time

Buna ziua! Am o situatie cu care nu cred ca v-ati mai intalnit pana acum, sper sa ma puteti ajuta:
Din luna 1 pana in luna 9 am lucrat full time, salariu 2000 avand ramase 8 zile de concediu
In lunile 10 si 11 am trecut pe progrma part time, salariu 1000, avand aferente 2 zile de concediu pentru aceasta perioada

Daca eu imi dau demisia in luna 11, intru in perioada de preaviz de 20 de zile, si managerul nu poate sa imi dea concediu, rezulta ca-mi va plati cele 10 zile de concediu neefectuate.

DAR (si aici vine dilema), din cate am citit pe forum, zilele se platesc facand media salariala a ultimelor 3 LUNI. Problema e urmatoarea: daca facem media la ultimele 3 luni ( 20 + 10 + 10 ) / 3 = 13.33 , insa 8 din cele 10 zile de concediu le am, dupa cum am zis mai sus, din perioada in care eu aveam salariu 20 (deci, media salariala a ultimelor 3 luni de full time, unde sunt aferente 8 din cele 10 zile, era 20, nu 13.33 ).

Intrebare: valoarea celor 8 zile de concediu neefectuat in perioada in care aveam salariu 20 va scadea doar din simplul fapt ca in ultimele 2 luni salariul meu a devenit 10 (program part time) ?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
traistarudragos22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:02, 26 Martie 2015
In speta, daca data incetarii c.i.m. este , de exemplu, luna noiembrie, atunci indemnizatia pentru CO se va calcula raportata la media zilnică a drepturilor salariale aferente lunilor octombrie, septembrie si august.

Prin urmare, daca salariul aferent celor trei luni este cel pentru timp partial, atunci indemnizatia se va raporta la acesta.

art.150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu de odihna neefectuat Ella-Elena Ella-Elena Buna ziua. La data de 01.02.2014 contractul de munca s-a incetat cu demisie, iar in data de 07.02.2014 am primit lichidarea finala, care contine salariul pe ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna anyme anyme Buna seara, Am un angajat care a demisionat in 10 decembrie. 1.Cum ii calculez suma aferenta concediului de odihna neefectuat? 2.Unde o trec in declaratia ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - concediu de odihna neefectuat 2015 anabogdan anabogdan Buna ziua, Am si eu o intrebare cu privire la co neefectuat in cazul incetarii contractului. eu am fost angajata la o firma din iunie anu trecut pana in ... (vezi toată discuția)