Buna seara,
Sotul meu a decedat in 2014,am mostenit niste actiuni .Din cauza ca nu stiu sa le gestionez,le-am valorificat.Va rog sa-mi spuneti daca sunt obligata de lege sa depun Declaratia 200 si sa platesc impozit 16 %.
Va rog respectuos sa-mi indicati actul normativ, nr.articolw.,care prevede acest lucru.
Eu am cautat in Codul fiscal si la art.42 Venituri neimpozabile,am gasit precizarea ca sunt considerate neimpozabile sumele si bunurile primite cu titlu de mostenire.
Va multumesc .
In opinia mea ,va trebui sa platiti 16% dar nu pe intreaga suma obtinuta din tranzactionare ci pe diferenta pozitiva daca exista , dintre pretul la care le-a achizitionat sotul decedat si valoarea de piata din momentul vanzarii. In acest sens Brokerul va va elibera inscrisuri pe care le veti depune impreuna cu declaratia de venituri la ANAF.
Dupa cum vi s-a sugerat, luati legatura cu brokerul care trebuie sa va dea o adeverinta cu venitul realizat. Veti completa apoi declaratia 200 in dublu exemplar si cu o copie dupa acea adeverinta, le depuneti la administratia financiara de domiciliu pana pe 25 mai 2015.
Ceea ce ati gasit in codul fiscal se refera la ce mosteniti nu la venitul pe care il veti obtine dumneavoastra valorificand bunurile mostenite, prin vanzare.
Vanzare actiuni
andrei_i_p
Buna ziua,
Lucrez la o firma care acorda uneori angajatilor actiuni. Intrebarea mea este daca trebuie sa fac ceva cand vreau sa le vand si daca trebuie ce ... (vezi toată discuția)