avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi autor

Buna ziua! Am de gand sa demarez un business si sunt interesat de o varianta corecta de abordare. Daca exista o persoana care imi poate oferi consultanta in acest subiect pe calea descrisa de mine as fi interesat.

Ceea ce doresc sa realizez este in felul urmator.

Angajez cu contract de munca o serie de persoane care realizeaza niste materiale audio (voce inregistrata, povesti, etc.). Uterior doresc ca eu sa NU fiu propietarul acestor materiale audio iar angajatii sa poata dispune de ele dupa bunul lor plac. Pe timpul colaborarii cu firma mea, angajatii ar urma sa vanda aceste materiale (realizate in locatia mea cu echipamentul meu) catre terti, urmand a fi platiti banuiesc in baza unor contracte de drepturi de autor. Intrebarea mea este urmatoarea, este viabila aceasta varianta de lucru pentru a nu intra in probleme din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:21, 30 Martie 2015
Ar fi legal cu conditia ca ei sa detina intr-adevar drepturile de autor pentru textele folosite sau ele sa fie in domeniul public, altfel veti intra la facilitarea pirateriei informatice si complicitate la ea. Daca ati fi furnizor de acces, gazduitor de website sau echivalent acestora nu ati fi responsabil pentru ilegalitatile comise de ei ci doar pentru a nu remedia la timp ilegalitatile comise de ei care v-au fost aduse la cunostinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se considera piraterie daca orchestrez melodii cunoscute si le vand? laumuzical laumuzical Daca vreau sa fac orchestratii la anumite melodii cunoscute, si apoi sa le vand, doar pentru interpretare personala (de ex. karaoke), este ilegal, este ... (vezi toată discuția)
Embed-ul, legal sau ilegal? Serbu Serbu Buna ziua! Cred ca am citit cateva zeci de forumuri in care se dezbate caracterul legal sau ilegal al preluarii de materiale audio si video de pe alte ... (vezi toată discuția)