avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contrabanda tigari si masina confiscata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contrabanda tigari si masina confiscata

Buna ziua,acum 3 luni (23 decembrie) i-am imprumutat masina unui prieten din aceeasi scara cu mine care m-a rugat sa i-o imprumut ca are nevoie sa se deplaseze pana la tara.Seara m-a sunat spunandu-mi ca a fost prins cu tigari de contrabanda si ca a lasat masina undeva de panica.A3a zi masina a fost ridicata de politie,intre timp ne-a chemat si am dat declaratii,am declarat ca nu stiam ca o sa faca contrabanda cu ea si i-am spus adevaratul motiv pentru care i-am imprumutat-o si mi-au spus ca masina mai ramane la ei pentru cercetari.Intre timp au fost facute perchezitii si arestari,eu fiind exclus din dosar(nu mi s-a facut perchezitie,nu am fost arestat,nu am mai fost nici macar chemat pentru declaratie).M-am intalnit si cu 2 agenti sa le spun asa,care se ocupa de caz si au spus ca eu nu am legatura ca doar am imprumutat masina.Intrebarea mea este: O sa mai primesc masina inapoi?si daca da,cam cand?au trecut 3 luni,a mai fost cineva intr-o situatie asemanatoare?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 09:22, 5 Aprilie 2015
O sa primiti masina cand se vor finaliza cercetarile, iar in penal cam dureaza.
Daca nu exista dovezi ca i-ati imprumutat masina pentru contrabanda aceasta trebuie sa va fie restituita.
Aveti dreptul de a depune si o cerere in acest sens dar ar fi indicat sa aveti si avocat daca doriti sa incercati sa urgentati restituirea masinii.
Impotriva masurii asiguratorii ar trebui sa depuneti contestatie la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în fond.
Firesc ar fi sa va inapoieze masina daca dvs nu ati cunoscut scopul in care a fost folosita, trebuie insa motivata temeinic contestatia.
patrascu razvan a scris:

Impotriva masurii asiguratorii ar trebui sa depuneti contestatie la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în fond.
Firesc ar fi sa va inapoieze masina daca dvs nu ati cunoscut scopul in care a fost folosita, trebuie insa motivata temeinic contestatia.


Sa inteleg cumva ca, daca savarsesc o infractiune, in calitate de conducator auto, in care se prevede ca masura si confiscarea automobilului, aceasta se aplica numai daca sunt si proprietarul automobilului? Cred ca glumiti. Eu cred ca automobilul se confisca, proprietarul pagubas, dupa ce se lamureste ca nu are nimic de-a face cu infractiunea, are dreptul sa se indrepte impotriva celui caruia i-a imprumutat automobilul.
Ar fi simplu, toti borfasii si-ar inmatricula masina pe numele bunicii bolnave de Alzheimer care, evident, este de buna credinta, nu stie ce face nepotul.
Rationament deviant al Dlui Hottu...etc...

a. daca interlopii isi inmatriculeaza auto pe numele bunicilor Alzaheimer... bunica Alzheimer nu mai revendica auto... zic eu

b. daca EU sunt rugat de un ( vecin cunoscut...etc ) sa ii imprumut masina ca sa isi duca copilul la Urgenta ce fac ???
- b. 1. ii dau masina ? si daca de fapt nu isi duce copilul la Urgenta si transporta heroina
- b. 2 . nu ii dau masina !!! asta e copilul ii moare pt ca mi-a fost frica ca e traficant si ma minte ..

Helllooooooo .... pana la proba contrarie, proprietarul e nevinovat, nu trebuie sa fie deposedat de bunul sau pt ipoteze...

Mai exista PREZUMTIA DE NEVINOVATIE sau s-a intors regimul petru groza + ana pauker ?

Alte discuții în legătură

Confiscarea drujbei Sanda2016 Sanda2016 Iti pot confisca padurarii drujba bun personal daca te gasesc cu lemne in padure? (vezi toată discuția)
Rog clarificare! perchezitia informatica, in cadrul unui dosar ... Hhh13580 Hhh13580 ROG CLARIFICARE! Perchezitia informatica, in cadrul unui dosar penal, se face, din cate am inteles eu , in urma unui Mandat de perchezitie emis de procuror, ... (vezi toată discuția)
Sechestru alina301186 alina301186 Imi poate spune si mie cineva care este diferenta dintre confiscat si sechestru? (vezi toată discuția)