avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrebare accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrebare accident auto

Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu un accident rutier fara victime care sa finalizat in ami fi retinut permisul. Mai exact ieseam de pe o strada cu cedeaza trecerea unde erau parcate masini pe colt si a trebuit sa ies unpic mai in fata sa ma asigur, doar ca in acel moment un alt sofer a tras dreapta de volan pentru a oprii pe coltul strazi de pe care ieseam pentru a lasa 2 colege..( mentionez ca str de pe care ieseam este cu sens unic si nu ar fi avut voie tinand cont ca era si la 10metri de intersectie) si l-am atins in bara spate pe partea dreapta iar eu bara zgariata putin pe stanga sub far. Soferul cand a coborat ma intrebat daca am asigurare valabila ca el se duce la politie direct. Cand i-am zis de amiabila a refuzat din start si a zis ca in 1ora ajunge la politie accidente usoare. Cand vorbeam cu el mi-a recunoscut ca a tras dreapta sa opreasca acolo si fara semnal pentru asi semnaliza intentia doar ca la politie el nu a mai declarat asta ci doar ca mergea in fata. Ceea ce domni de la politie m-au lasat fara permis pt neacordare se prioritate. Le-am explicat ce sa intamat doar ca nu au stat sa asculte tot si pur si simplu au zis caz terminat. Fiind nedumerit si ofticat de ceea ce sa intamat am stat sa calculez schita accidentului si reiese ca masina mea nu ar fi suferit doar zgarieturi mici si o mica crapatura de 1cm sub fara stanga decat daca celalt ar fi tras dreapta de volan pentru a opri. In pozitia care a declarat ca a mers inainte eu practic ar fi trebuit sa il ating cu toata bara ( adica sa il sterg semnificativ). Masina mea este un mercedes si "botul" este unpic ascutit deci 100% cel putin nr de inmatriculare ar fi trebuit sa il atinga ceea ce nu sa intamplat.
Ceea ce va cer dumneavoastra este daca as avea posibilitatea de a contesta procesul verbal si normal de a castiga. Mi se pare nejusta decizia politiei si daca nu ar fi fost masini pe coltul strazi iar celalalt sofer nu ar fi vrut sa opreasca unde nu avea voie nu s-ar fi intamplat.
Multumeac pentru raspunsuri anticipat
Cel mai recent răspuns: crististarz , utilizator 13:30, 30 Martie 2015
asa am patit eu nicodata sa nu mai faci asa ceva cand un sofer nu vrea amiabila suna la politie ca nu are voie sa refuze
As fi preferat amiabila numai ca domnul nu a stat la discutii si sa dus direct la politie. Acum ma sunat sa ma duc luni la reconstatarea de la asigurare ca sa vada intradevar pagubele si cei de acolo. El a declarat ca am bara fata sparta,grila rupta, farul si capota. Ideea este ca la mine nu este decat unpic zgariata care abea se vede si putin crapata vopseaua. Dansul a declarat ca are si bara si aripa pe spate indoite/zgariate. Masina mea fiind joasa si atinsa doar sub far e logic ca nu ar fi putut indoii si aripa nu? Ma gandesc ca as avea sanse de castig daca la reconstatare reiese ca daca mergea drept nu l-as fi lovit si pentru marturie mincinoasa?
Daca un coleg de forum avocat considera ca am sanse de castig la proces il rog sa imi lase date de contact pentru a face contestatia. Mai pot face pana pe data de 6.04.2015. Contra cost bineinteles.
Intervenție moderator


Potrivit pct. 2.6 din regulamentul de postare, în forum nu se stabilesc relații profesionale între cel care întreabă și cel care răspunde. Cererile și ofertele de consultanță se fac numai prin intermediul mesageriei private.

Avocatnet.ro v-a pus la dispoziție Catalogul Consultanților, unde puteți găsi ceea ce căutați. Accesați link-ul de mai jos și discutați cu avocații aleși de dvs. fie prin intermediul mesageriei private (după ce vă confirmaţi contul), fie utilizând datele de contact de la profilul acestora.
www.avocatnet.ro/content/con...

De asemenea, puteți folosi Bursa de Servicii Avocatnet.ro pe care vă puteți scrie solicitarea și de unde puteți primi oferte de preț.
www.avocatnet.ro/content/bc|...

Succes!

Gabriela Pintea
Multumesc, dar nu am stiut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intelegere amiabila - masina CristianC95 CristianC95 Buna ziua, am avut un eveniment cu un conducator auto. La mersul cu spatele, i-am atins putin aripa dreapta a masinii. Am mers la accidente usoare amandoi, ... (vezi toată discuția)
Cine constata daunele auto daca nu am asigurare farmvet farmvet Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat ... (vezi toată discuția)
Trecere pentru pietoni, lovire din spate AMC_Anna AMC_Anna Bună ziua, Acum 2 zile a avut loc următoarea întâmplare: mă aflam pe banda 2 conducând cu puțin peste 50 km/h. Mă apropiam de o trecere pentru ... (vezi toată discuția)