avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acces la un dosar in care nu sunt parte, dar sunt ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acces la un dosar in care nu sunt parte, dar sunt direct implicat (afectat)

Buna ziua, vă rog mult să mă lămuriţi şi pe mine în legătură cu următorul aspect. O ruda a mea a chemat in judecată două autorităţi locale (comisia locală şi comisia judeţeană de fond funciar) într-un proces de "nulitate absolută" a unui titlu de proprietate. Deoarece acel titlu de proprietate este pe numele tatălui meu, iar în urma decesului tatălui meu şi a succesiunii (eu fiind unicul moştenitor) terenul este acum pe numele meu, aş vrea, cum este şi firesc, să văd ce conţine cererea de chemare în judecată formulată de ruda mea. Ce trebuie să fac pentru a avea acces la dosarul respectiv? Vă mulţumesc mult
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 23:39, 6 Aprilie 2015
In mod normal, daca se solicita constatarea nulitatii absolute a titlului de proprietare ar fi trebuit sa fiti citat si dvs in calitate de succesot al tatalul dvs, care figura in titlul in cauza.
Aceasta neregula ar trebui indreptata de instanta prin solicitarea de a intregi cadrul procesual.
In cazul in care instanta nu ii pune in vedere reclamantului sa solicite constatarea nulitatii si in contradictoriu cu dvs, aveti posibilitatea de a introduce in acelasi dosar despre care vorbiti o cerere de interventie, eu as spune accesorie.
Vă mulţumesc. Teoretic, ruda mea nu este în contradictoriu cu mine, deoarece nici eu şi nici tatăl meu nu suntem cei care au emis titlul de proprietate. Este vorba despre un teren retrocedat potrivit Legii 18/1991 şi, din ceea ce cunosc eu şi mi-au spus şi cei de la comisia de fond funciar, aceste retrocedări se fac exclusiv către moştenitorii îndreptăţiţi care au depus cerere de reconstituire a dreptului de proprietate. Tatăl meu a depus o astfel de cerere, iar sora lui nu a depus (nu ştiu din ce motiv, bănuiesc că a dorit să-şi primească dreptul fără a avea nicio obligaţie financiară - plata impozite, pază pădure - căci este vorba despre o suprafaţă de pădure). Aşadar, nu a depus cerere, dar, prin 2011-2012 , când încă nu fusese emis titlul de proprietate, a solicitat să fie trecută în acest Titlu de Proprietate. Ceea ce nu s-a întâmplat, comisiile locale de fond funciar spunând că, potrivit legii, nu poate fi trecută în Titlul de proprietate din simplul motiv că nu a făcut nicio cerere, în baza niciuneia dintre legile funciare. Aşadar, de aceea a făcut acţiunea de chemare în judecată doar contra celor două instituţii. Eu însă doresc să ştiu ce a scris în cerere, deoarece de-a lungul vremii dânsa a făcut multe ilegalităţi şi nu doresc să cad victimă a unei noi escrocherii făcute de ea. Mulţumesc
Domnule avocat, cu scuzele de rigoare, aş vrea să vă întreb dacă la introducerea de către mine a cererii de intervenţie trebuie să plătesc taxă de timbru? Am fîcut copie de pe acel dosar şi am văzut că la dosar s-au depus documente incomplete (cu rolul de a induce in eroare instanţa - de pildă, s-a depus o sentinţă judecătorească în forma ieşită de la prima instanţă, care a judecat pe fond, în condiţiile în care la recurs, deci în hotărârea rămasă definitivă şi irevocabilă, s-a anulat tocmai ceea ce se prevede în prima variantă). De asemenea, la dosar s-a depus doar titlul de proprietate, pe numele tatălui meu, nespunându-se nimic despre faptul că eu am făcut de un an şi jumătate succesiunea pentru teren şi, deci, terenul este acum pe numele meu. Am citit că pentru a depune o cerere de intervenţie ar trebui să plătesc taxă de timbru şi aş vrea să ştiu dacă, în situaţia mea, în care se "bat" două părţi (petenta şi intimaţii), iar obiectul de dispută este terenul meu, trebuie să plătesc acea taxă. Mulţumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate padure mica39 mica39 Bunicul meu a decedat acum cativa ani , dar succesiunea inca nu s-a facut. Fratele tatalui meu a fost la primarie si si-a scos titlu de proprietate pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Eventuale cheltuieli de judecata pentru cel care depune cerere de intervenţie principală în proces elenagabi elenagabi Vă adresez rugămintea să mă lămuriţi şi pe mine în următorul aspect. Am moştenit un teren de la tatăl meu, teren dobândit de el prin retrocedare ... (vezi toată discuția)
Incheiere finala dezinvestire.. sau tragere de timp? gabriella222 gabriella222 Buna ziua, As dori va rog frumos, sa am si eu un raspuns la povestea asta Cetateanul A depune la Judecatoria B , o cerere in calitate de reclamant prin ... (vezi toată discuția)