avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Uniunea Colegiilor consilierilor juridici din Romania
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Uniunea Colegiilor consilierilor juridici din Romania

Din intamplare am ajuns pe acest forum si din pura curiozitate am citit toate mesajele. Sunt avocat de 8 ani si nu vad de ce un avocat ar fi mai bun decat un consilier juridic sau invers. Asa cum bine a spus cineva toti am terminat o facultate de drept ! Am vazut consilieri juridici mai bine pregatiti pe domeniul lor decat colegi avocati. Dar, cu parere de rau am vazut si consilieri juridici , care te intrebai daca au terminat o facultate de drept; acelasi lucru pot sa-l spun si despre unii avocati si unii cu "renume". Nu cred ca trebuie analizata problema din punctul acesta de vedere deoarece fiecare padure are si uscaturile ei. Din punctul meu de vedere, al pregatirii profesionale, cred ca prin aparitia legii dvs. se rezolva multe lucruri. Stimati colegi, atat timp cat esti pregatit este paine de mancat pt toata lumea.
Nu pot sa fiu de acord in totalitate cu ideea ca este musai sa ai pe cineva in familie care sa fie avocat ca sa devii si tu avocat. Si la noi sunt examene de intrare , fara sa mai vorbim despre definitivat, care fie vorba intre noi a fost si va ramane un examen dur. Singura problema este sa-ti gasesti un "maestru", care pt unii chiar este o problema. Dar daca ne gandim si pt a gasi un post de consilier juridic este uneori foarte greu, avand in vedere ca exmenele la angajare nu sunt intotdeauna corecte si functioneaza foarte bine sistemul pilelor. pe undeva se compenseaza.
Cu privire la reprezentarea persoanelor in fata instantelor eu zic ca aceasta problema este bine clarificata de legea avocaturii si a dvs, dar si de cpc.
Sigur, este un forum unde toata lumea isi poate exprima liber ceea ce gandeste, dar eu raman la ideea ca principalul este sa dovedesti ca "stii carte", deoarece intr-un fel sau altul fiecare participa la infaptuirea justitiei, sau cel putin asa se presupune.
Cred ca nu am suparat pe cineva, aceasta este opinia mea si nu ma pot supara daca cineva nu este de acord cu mine.
Alex
Cel mai recent răspuns: MIHAICAZACU , utilizator 13:41, 24 Septembrie 2004
Pentru Iulian:Bravos!imi place! sint de aceeasi parere cu tine si kiar ma bucur ca mai exista cineva care gindeste la fel! si ma mir ca aproape toti consilierii juridici din tara asta kiar cred ca pot face mare lucru cu asa zisul "statut!" va si vedeti mari avocati, cu roba si "legitimatie"!!!hihi! de parca asta v-ar ridica undeva deasupra tuturor, inclusiv a avocatilor, care asa cum sunt ei, sunt totusi AVOCATI, IAR NOI NU!!sa va intre bine asta in cap!
PS :Sint consilier juridic, muncesc din greu sa imi conving seful ca sint mai buna ca un avocat, si kiar resusesc,dar nu dau 2 bani pe "Statutul" asta a lui "Peste!" poate cineva sa imi ia diploma si sa nu ma lase in instanta doar pt ca nu "ader" si nu cotizez la acest statut!? pt ca nu am kef sa ma reprezinte un "fitecine" ,vi se pare normal Domnilor consilieri juridici??Braindusa.
Sunt consilier juridic si citind discutiile anterioare am senzatia ca ne pierdem in orgolii personale.Cred ca Statutul ne defavorizeaza profund si este timpul sa facem ceva.Cuprinde prevederi anticonstitutionale si mai mult decat atat ingradeste si limiteaza dreptul nostru de a munci, instituind incompatibilitati care nu exista nici in legea avocatilor.Deci sunt de partea oamenilor care vor sa faca ceva.Poate ar fi bine sa ne unim in sfarsit ,caci mai multe capete .....Astept mesaje in acest sens....

S.
Quote:

On 2004-08-16 10:50, Anonymous wrote:
.Poate ar fi bine sa ne unim in sfarsit ,caci mai multe capete .....Astept mesaje in acest sens....
S.


Vezi in acest sens si mesajele de pe lircons:
[ link extern ] .
De ce mi se pare mie ca statutul profesiei de CJ este mai mult statutul UCCJ?!? Tot respectul pentru cei care au initiat si promovat acest statut, dar mie imi suna cam exclusivist... Adica cine nu este membru UCCJ nu este CJ?!?!? Poate sunt consilieri care pur si simplu sunt angajati la o intreprindere si nu are nici o treaba cu Uniunea (si nici nu vrea sa aiba, ca in afara de cotizatii nu prea vad alte avantaje...). In acest caz, el trebuie sa devina membru, altfel pierzandu-si calitatea consilier juridic, pentru care are o licenta? Aduce a "noi vrem egalitate, dar nu pentru catei". Si, dupa cum spunea cineva mai sus, orice CJ poate sa-si deschida un SRL cu obiect principal de activitate mult controversatul cod CAEN 7411, in baza Lg. 31/90, nu? De ce ar fi obligat sa se inscrie in UCCJ? Parerea mea este ca TREBUIE un statut al PROFESIEI de consilier juridic, care sa nu aiba nici o legatura cu nici o asociatie profesionala gen UCCJ (pentru ca in fond si la urma urmei uniunea cam asta este...) Frati consilieri juridici, nu mai suntem pe vremea comunistilor sa fim obligati sa avem carnet de membru!!! Am spus si o repet, tot respectul fondatorilor si membrilor UCCJ, dar sa ne convinga de utilitatea inscrierii in Uniune, si nu sa ne oblige sa ne inscriem. Am auzit (sursa nu este verificata) ca inscrierea ar fi in jur de 400 Euro, plus o cotizatie minima de vre-o 200 Euro pe semestru. La ce ofera...
Astept reactii, eventual constructive.

Un nehotarat.(daca merita sau nu sa ma inscriu)
So, se vrea un statut al CJ prin care cine vrea sa urmeze aceasta profesie tre sa mai care cateva sute de euro, ca deh cei carati in facultati nu sunt de ajuns.Pana la urma care sunt avantajele si care dezavantajele?Eu nici macar nu stiu ce trebuie sa fac practic pentru a putea fi CJ.De gasit am gasit o persoana juridica dornica sa-i reprezint interesele dar asta inseamna ca tre neaparat sa ma inscriu?
Un proaspat absolvent de drept foarte nelamurit chiar si dupa 4 ani de studiu intens

Alte discuții în legătură

Statutul profesiei de consilier juridic alx alx institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei. pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse ... (vezi toată discuția)
Ma inscriu in asociatia cons jur sau in uniunea colegiilor cons jur? ContSters73118 ContSters73118 Buna. Sper sa nu vi se para o intrebare stupida, ceea ce am sa va intreb in urmatoarele rinduri. Sint angajata ca c j la un birou notarial din Bacau(mi s-a ... (vezi toată discuția)
Daca nu sunt inscris in ccj pierd dreptul de profesa? Luciana21 Luciana21 Va rog sa imi spuneti daca intr-adevar este adevarat ca daca nu esti inscris in Colegiul Nat. al Cons.Jur. nu se recunoaste faptul ca ai profesat.Adica, ... (vezi toată discuția)