avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... daca nu sunt inscris in CCJ pierd dreptul de profesa?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

daca nu sunt inscris in CCJ pierd dreptul de profesa?

Va rog sa imi spuneti daca intr-adevar este adevarat ca daca nu esti inscris in Colegiul Nat. al Cons.Jur. nu se recunoaste faptul ca ai profesat.Adica, absolvent de facultate cu 1 an incadrat ca jurist la o firma dupa terminarea facultatii,dar nu e membru in colegiu, deoarece are alte planuri cum ar fi barou sau inm si a cons ca plateste taxa degeaba, nu se recunoaste acel an vechime in profesie...adica stiu nu poti reprezenta la Curtea de apel...stampila,dar in rest...In legea privind exercitarea prof de cons jur nu am gasit asa ceva...unde scrie...Va rog un sfat si multumesc
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 09:25, 17 Februarie 2009
Din punctul meu de vedere, este o aberatie acesta sustinere. Nu exista nicio reglementare in acest sens.
Dovada exercitarii profesiei este atestata de cartea de munca.
Nu exista o obligatie privind inscrierea in UCCJ. Va puteti inscrie in alta asociatie profesionala fara probleme(taxele sunt cu mult mai mici).
Numai pentru cei angajati pe baza de c.i.m., dovada exercitarii se poate face cu carnetul de munca.
Pentru functionarii publici - raport de serviciu - dovada se poate face cu o adeverinta emisa de institutia publica.
Conditia esentiala este sa se poata face dovada ca esti angajat pe postul de consilier juridic inainte de a te putea inscrie in UCCJ sau alta asociatie profesionala similara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune sa fii consilier juridic? anca_f anca_f anul trecut am terminat facultatea de drept si nu stiu incotro sa ma indrept......vreau sa dau la barou in toamna dar pana atunci trebuie sa imi caut un ... (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Sunt consilier juridic intr-o institutie publica, este obligatoriu sa ma inscriu in colegiul consilierilor juridici? d_i_l d_i_l Buna ziua! Sunt consilier juridic la o institutie publica si nu sunt inscris in Colegiul Consilierilor Juridici. Am incercat sa ma documentez dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)