avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Uniunea Colegiilor consilierilor juridici din Romania
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Uniunea Colegiilor consilierilor juridici din Romania

Din intamplare am ajuns pe acest forum si din pura curiozitate am citit toate mesajele. Sunt avocat de 8 ani si nu vad de ce un avocat ar fi mai bun decat un consilier juridic sau invers. Asa cum bine a spus cineva toti am terminat o facultate de drept ! Am vazut consilieri juridici mai bine pregatiti pe domeniul lor decat colegi avocati. Dar, cu parere de rau am vazut si consilieri juridici , care te intrebai daca au terminat o facultate de drept; acelasi lucru pot sa-l spun si despre unii avocati si unii cu "renume". Nu cred ca trebuie analizata problema din punctul acesta de vedere deoarece fiecare padure are si uscaturile ei. Din punctul meu de vedere, al pregatirii profesionale, cred ca prin aparitia legii dvs. se rezolva multe lucruri. Stimati colegi, atat timp cat esti pregatit este paine de mancat pt toata lumea.
Nu pot sa fiu de acord in totalitate cu ideea ca este musai sa ai pe cineva in familie care sa fie avocat ca sa devii si tu avocat. Si la noi sunt examene de intrare , fara sa mai vorbim despre definitivat, care fie vorba intre noi a fost si va ramane un examen dur. Singura problema este sa-ti gasesti un "maestru", care pt unii chiar este o problema. Dar daca ne gandim si pt a gasi un post de consilier juridic este uneori foarte greu, avand in vedere ca exmenele la angajare nu sunt intotdeauna corecte si functioneaza foarte bine sistemul pilelor. pe undeva se compenseaza.
Cu privire la reprezentarea persoanelor in fata instantelor eu zic ca aceasta problema este bine clarificata de legea avocaturii si a dvs, dar si de cpc.
Sigur, este un forum unde toata lumea isi poate exprima liber ceea ce gandeste, dar eu raman la ideea ca principalul este sa dovedesti ca "stii carte", deoarece intr-un fel sau altul fiecare participa la infaptuirea justitiei, sau cel putin asa se presupune.
Cred ca nu am suparat pe cineva, aceasta este opinia mea si nu ma pot supara daca cineva nu este de acord cu mine.
Alex
Cel mai recent răspuns: MIHAICAZACU , utilizator 13:41, 24 Septembrie 2004
Buna, sunt din Timis si m-am inscris in CJT, dar nu cu aceste taxe ce s-au vehiculat mai sus. Taxa de inscriere de 1.500.000 lei, cotizatie deocamdata de 200.000lei/luna pentru CJ definitiv si 100.000 lei/luna pentru debutanti. Consider, ca aceste taxe nu sunt foarte mari. Intradevar atat legea cat si statutul au unele lacune, dar, stimati colegi - va intreb- unde am fost noi cei care comentam acum? de ce nu am luat noi initiativa, in loc sa spunem acum ca nu dorim sa ne reprezinte <<fietecine>> sau sa-i punem la zid pe acei cativa colegi, care, s-au gandit sa apere si interesele noastre si doresc sa fim uniti si impreuna sa ne aparam interesele . Ca si multi alti colegi si eu am un venit foarte mic in raport cu volumul de munca ( fiind bugetar ) si sunt deziluzionata de forma finala a statutului, dar consider ca impreuna vom reusi sa aducem modificari atat legii CJ cat si acestui controversat statut. Va doresc spor la treaba...si mai ganditi-va...
Carmen
pentru iulian . ai dreptate . te felicit , dar in tara asta trebuie sa faci in asa fel incat guvernantii sa fie pusi intr-o situatie fara iesire ,pentru a putea sa obtii ceva . problema este simpla . avocatii au blocat accesul cons. juridic la asistenta juridica in afara cim ... daca erau destepti ar fi abrogat expres decretu cons. jur. comunist asimiland vechii cons jur. in legea lor ca av.de intrepr . lacomia nu le-a dat voie asa ca sunt pe cale sa piarda meciul . conform statutului ,care nu poate modifica o lege , avem voie sa infiintam srl-uri cod caen 7411( deci nu putem fi trasi la raspundere penala ) restul este problema lor... noi nu trebuie sa ne batem cuie in talpa aratand care sunt punctele slabe a statutului , ci trebuie sa profitam de orice situatie favorabila pentru a scoate de sub "puterea " avocatilor dreptul de asistenta juridica ( ma refer la modul cum este ea acordata ) .
Are cineva idee daca o asocoatie profesionala teritoriala poate constitui un tablou al juristilor, sau doar colegiul teritorial?
Asa ceva s-a petrecut in practica.

Mihai

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul profesiei de consilier juridic alx alx institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei. pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse ... (vezi toată discuția)
Ma inscriu in asociatia cons jur sau in uniunea colegiilor cons jur? ContSters73118 ContSters73118 Buna. Sper sa nu vi se para o intrebare stupida, ceea ce am sa va intreb in urmatoarele rinduri. Sint angajata ca c j la un birou notarial din Bacau(mi s-a ... (vezi toată discuția)
Daca nu sunt inscris in ccj pierd dreptul de profesa? Luciana21 Luciana21 Va rog sa imi spuneti daca intr-adevar este adevarat ca daca nu esti inscris in Colegiul Nat. al Cons.Jur. nu se recunoaste faptul ca ai profesat.Adica, ... (vezi toată discuția)