avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... ma inscriu in asociatia cons jur sau in uniunea ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

ma inscriu in asociatia cons jur sau in uniunea colegiilor cons jur?

Buna. Sper sa nu vi se para o intrebare stupida, ceea ce am sa va intreb in urmatoarele rinduri.
Sint angajata ca c j la un birou notarial din Bacau(mi s-a dat aceasta sansa dupa vreo 10 ani de secretariat) .
Am inteles ca "ar trebui" sa ma inscriu in Uniunea Colegiilor CJ.......
Mi s-a oferit alternativa de ma inscrie in Asociatia CJ Bacau.
Ce stiti e vreo diferenta, are vreo importanta la care din cele doua voi adera?
Ma incinta ideea ca dupa doi ani Asociatia ... are" pretentia" doar la o lucrare pe care am sa o pregatesc eu, de definitivat, pe cind Uniunea .., are "pretentia" unui examen , care sincer ma cam sperie...Am aflat ca atit Uniunea cit si Asociatia, in afara de faptul ca te inscriu in Tabloul.., cu altceva nu te ajuta.......sau poate da!? nu stiu!
Ajuati-ma cu un sfat , ca sa nu fac o alegere proasta!
Va multumesc!:">
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:57, 24 Februarie 2009
Uniunea cam trage să moară, după cum arată oglinda ei - situl oficial. Cred că nici asociaţia nu se simte prea bine.

Oricum, legea impune să fiţi înscrisă într-o asociaţie şi să figuraţi pe un tablou. Cred că e singurul sprijin pe care aceste forme de asociere îl oferă. Mă rog, în afară de definitivat.

Fără existenţa unei structuri unice (cum este cea a avocaţilor, a arhitecţilor, a practicienilor în insolvenţă, prevederea legală e apă de ploaie. Sau praf în ochi. Depinde cum e vremea - umedă sau uscată - şi dacă bate sau nu vîntul.

Liviu S.Bordaş
Intrebarea este daca biroul notarial conditioneaza angajarea dvs. in functia de consilier juridic de inscrierea in Uniune.
Legea nr. 514/2003 este ambigua, Statutul consilierilor juridici este aprobat prin... nimic iar Uniunea straluceste prin absenta!
:hm:
Atat Asociatia cat si Colegiul ne ajuta foarte mult ..... ia banii pentru taxa de inscriere ;) ..... in rest subscriu la cele spuse de colegii mei.:)
Domnule Elis, daca intradevar astazi este ziua dumneavoastra ,va urez multa sanatate si sa fiti fericit alaturi de cei pe care ii iubiti! LA MULTI ANI!!!!!!!!!!!!
Va multumesc pentru sfatul dat.
La multi ani, domnule Elis =D> =D> =D>

Alte discuții în legătură

Organizare profesionala consilieri juridici ContSters126538 ContSters126538 Vreau sa ma inscriu, conform in legii, in o organizatie profesionala a consilierilor juridici. In Bacau, exista doua variante - amandoua cu tabloul ... (vezi toată discuția)
Inscriere in uniunea juristilor elena rusu elena rusu Buna ziua. Sunt jurista de 2 luni la o firma.Daca ma inscriu in Uniunea juristilor in fata caror instante pot merge?Pot reprezenta si persoane fizice ... (vezi toată discuția)
Statutul profesiei de consilier juridic alx alx institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei. pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse ... (vezi toată discuția)