avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Piata este considerata magazin specializat ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Piata este considerata magazin specializat ?

In lumina ultimilor modificari ale codului fiscal, se impune ca toti comerciantii sa vanda cu casa de marcat fiscala. Am firma (SRL), vand in piata agro-alimentara si trebuie sa folosesc casa de marcat. Ma intereseaza daca piata este considerata magazin specializat, asa cum e prevazut in cod CAEN 4721.
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 20:00, 28 Martie 2015
4781 - Comert cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si produselor din tutun efectuat prin standuri, chioscuri si piete

4721 nu e bun daca vindeti doar in piata.
Vand LEGUME si FRUCTE si vreau sa stiu daca o piata, este considerata MAGAZIN SPECIALIZAT, asa cum scrie in Cod CAEN 4721, am contract cu administratia pietei...
Depinde daca e spatiu inchis sau nu. Magazinele (cladirile de magazine) care functioneaza in interiorul unui perimetru numit generic "piata", pot avea CAEN 4721, 4711 etc in functie de activitate. Dar firma respectiva are contract de inchiriere/concesiune sau e proprietara spatiului.

Piata in sensul exprimat de CAEN 4781 se refera la taraba, masa, chiosc, orice alt tip de unitate mobila, chiar daca si pentru acestea se plateste chirie.

Trebuie sa faceti distinctie intre notiunea de spatiu comercial fix si spatiu de vanzare mobil (taraba chiosc) chiar daca ambele se afla intr-o piata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen magazin mixt adriana121 adriana121 Buna ziua.Am un SRL din anul 2006,cod caen 5221(comert cu amanuntul al fructelor si legumelor proaspete) si as dori sa schimb codul caen pt magazin mixt.este ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala stafy stafy Buna ziua,am dechis de curand o intreprindere individuala grupa CAEN 478-comert cu amanuntul efectuat prin standuri, chioscuri si piete,cu activitate 4721 ... (vezi toată discuția)
Coduri caen comert stradal emilpan emilpan Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste coduri caen pentru comertul stradal cu artizanat (magneti, brelocuri, etc.) Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)