avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ma pot razgandi in privinta renuntarii la judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ma pot razgandi in privinta renuntarii la judecata?

In urma unei discutii cu aparatorul piritilor am stabilit sa cer renuntarea la judecata deoarece am cazut la intelegere . Am trimis pe fax cererea de renuntare , dupa care piritii nu au mai executat ce ar fi trebuit sa execute . Am termen saptamina viitoare , inca nu s-a judeca cererea mea . Daca ma duc si cer instantei sa continue procesul , o face ? Adica ma pot razgindi ??
liamic43 a scris:
Este un act de dispoziție care trebuie făcut și susținut personal, în fața instanței. Prin urmare, ceeace ați trimis d-voastră pe fax (cui ați trimis- pârâților? și chiar instanței, nu are consecințe.

Susţinerea dvs. este eronată.

Renunţarea la judecată se poate face şi prin cerere scrisă. Orice cerere scrisă, deci şi cererea prin care reclamantul renunţă la judecată, poate fi trimisă instanţei prin orice mijloc de comunicare, deci şi prin fax.
În principiu așa ar fi. dar practica instanțelor confirmă ceeace am spus deoarece instanțele au obligația , atunci când iau act de renunțarea la judecarea unei cereri, să verifice că renunțarea reprezintă într-adevăr voința părții, liber exprimată și fără vicii, pentru a stabili care este conținutul real al manifestării de voință a părții
În consecință, instanța va lua act de cererea trimisă prin fax, email, depusă prin registratură dar va da termen și va dispune trimiterea unei citații celui care a depus cererea , pentru ca acesta să se prezinte personal în fața instanței pentru motivele de mai sus arătate. Mai mult decât atât, instanța va fixa un termen la care să fie citată și cealaltă parte în condițiile în care , potrivit art. 406 alin.2 , partea poate solicita cheltuieli de judecată și atunci este nevoie de dezbatere.
Pentru motivele mai sus arătate am sfătuit pe d-l forumist să procedeze ca atare.în sensul de a se prezenta personal în fața instanței. Situația ulterioară îmi va da dreptate.
da multumesc , ma prezint .:sorry:
liamic43 a scris:
În principiu așa ar fi. dar practica instanțelor confirmă ceeace am spus (...)

Această practică a instanțelor - despre care dvs. vorbiți cu atâta siguranță - nu există.


liamic43 a scris:
În consecință, instanța va lua act de cererea trimisă prin fax, email, depusă prin registratură dar va da termen și va dispune trimiterea unei citații celui care a depus cererea , pentru ca acesta să se prezinte personal în fața instanței pentru motivele de mai sus arătate.

Nicio prevedere din Codul de procedură civilă nu susține ceea ce ați scris. Niciun reclamant care renunță la cererea de chemare în judecată prin cerere scrisă trimisă instanței prin poștă, fax sau prin alt mijloc de comunicare nu este citat ca să confirme ceea ce a solicitat în scris. Iar asta o știu nu doar din teorie, ci și din practică.


liamic43 a scris:
Pentru motivele mai sus arătate am sfătuit pe d-l forumist să procedeze ca atare.în sensul de a se prezenta personal în fața instanței. Situația ulterioară îmi va da dreptate.

Domnul merge în instanță ca să arate că s-a răzgândit în privința cererii de renunțare. Asta era întrebarea din mesajul inițial.


Vă rog să vă opriți aici, ați scris suficiente mesaje eronate.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
merg si vad ce fac ........#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intelegere intre parti semnata in prezenta a doi martori prietenulomului prietenulomului Am incheiat o intelegere cu piritii sub forma unui proces verbal scris , semnat de noi in prezenta a doi martori care au semnat si acestia , cnp etc . Aceasta ... (vezi toată discuția)
Model de declaratie renuntare la judecata clara56 clara56 Vreau sa vad un model de declaratie pe propria raspundere ca renunt la o actiune aflata pe rolul unei instante (vezi toată discuția)